De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Landelijk congres: `Doen! Zwerfjongeren versterken`

Amsterdam, maandag 24 oktober 2011

De problematiek van zwerfjongeren staat de laatste jaren veel in de belangstelling. Maar slagen we erin om de problemen op te lossen? En belangrijker: voelen jongeren zich geholpen?

Op 8 december organiseert Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) het landelijk congres Zwerfjongeren versterken: DOEN! Deze bijeenkomst biedt informatie en gesprekken met deskundigen en jongeren, inspirerende en interessante ontmoetingen met anderen uit het vakgebied en daarbuiten. U krijgt handvatten en praktische tips wat ú kunt doen voor zwerfjongeren.

Het congres wordt georganiseerd door SZN in nauwe samenwerking met de Federatie Opvang, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en andere partijen. DOEN! Zwerfjongeren versterken In de ochtend komen in een interactief rondetafelgesprek op inspirerende wijze ervaren bestuurders, wethouders, experts en jongeren aan het woord. Zij gaan ook met de zaal in gesprek. In parallelle themasessies is veel aandacht voor de onderwerpen preventie, participatie van zwerfjongeren, sturing door gemeenten, jongerenhuisvesting en begeleidingsmethodieken. Tussendoor is er ruimte voor netwerken en informatie uitwisselen over onderwerpen die u zelf belangrijk vindt. Het programma, meer informatie en het aanmeldformulier staan op www.zwerfnet.nl/congres.

Doelgroep Iedereen die zich betrokken voelt bij zwerfjongeren. Medewerkers van de gemeente en de rijksoverheid, wethouders, ambtenaren, zorgaanbieders, directie en medewerkers van de maatschappelijke opvang, onderwijs, wetenschap en de jongeren zelf.

Praktische informatie
Datum: donderdag 8 december 2011
Tijd
: 09.15 - 17.00 uur
Locatie: DeFabrique Evenementenlocatie, Westkanaaldijk 7, 3542 DA
Kosten
: € 195,- per deelnemer
Meer informatie: www.zwerfnet.nl/congres
Aanmelden: online tot en met 25 november 2011 via www.zwerfnet.nl/congres
Twitter hashtag: #zjc

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support