De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Een steekje los

Amsterdam, woensdag 22 juni 2011

Een Steekje Los? Een spel over psychische gezondheid

Het spel ‘Een Steekje Los?’ is een bijzonder, flexibel en veelzijdig spel, voor iedereen die een raakvlak heeft met psychische gezondheid. Het doel van het spel is samen in gesprek gaan over psychische gezondheid. En over kwaliteit van leven.

De ontwikkeling van het spel vond plaats met (ex-)cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en familieleden, samen met een professionele spelontwikkelaar. Het resultaat is een educatief gezelschapsspel om samen met familie of vrienden te spelen. Maar, ‘Een Steekje Los?’ kan ook worden gebruikt als communicatiemiddel tijdens groepsgesprekken. Bijvoorbeeld in een buurthuis. Of in therapieverband. Of binnen een gezin. Het spel bestaat uit acht thema’s en zes werkvormen die per keer kunnen worden ingezet. Elk spelbord heeft een eigen thema: studie en beroep, vrije tijd, sociale contacten, relaties, thuis, gezondheid, hulp en zingeving. De diverse werkvormen bestaan uit tekenen of uitbeelden, raad het woord, uitspraken, kennisvragen, levensvragen en foto’s. Daarnaast zijn er nog verrassende kanskaarten. Het spel bestaat uit 385 kaartjes met vragen en opdrachten.     

Wil je meer weten over het spel? Of wil je het bestellen? Surf dan naar www.eigenwijsspel.nl Je kan ook een e-mail sturen naar Ellen Spanjers, contactpersoon: info@eigenwijsspel.nl\
‘Een Steekje Los?’ is een coproductie van Zorgbelang Gelderland en Identity Games. Zorgbelang Gelderland is een provinciale belangenorganisatie voor gebruikers van zorg en welzijn. Bij Zorgbelang Gelderland zijn ongeveer 450 patiëntenverenigingen, gehandicaptenorganisaties, ouderenbonden en cliëntenraden aangesloten.   Identity Games International is een Nederlands spellenbedrijf. Identity Games bedenkt, ontwerpt, maakt en verkoopt bordspellen. Identity Games maakt spellen op maat, voor bijvoorbeeld een bedrijf, organisatie of de overheid. Deze spellen zijn bedoeld als communicatie-instrument.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support