De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Tea42: Maatjes voor mensen met een beperking

Amsterdam, maandag 23 mei 2011

Maatjes voor mensen met een beperking

Tea42 organiseert maatjes voor mensen tussen de 17 en 35 jaar met een chronische ziekte of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Het doel is mensen bij elkaar te brengen van ongeveer dezelfde leeftijd en met dezelfde interesses, die het liefst in hetzelfde deel van de stad wonen.

Maatjes van tea42 zijn jonge mensen tussen 18 en 35 jaar. Ze trekken een tijdje met iemand op die niet zoveel sociale contacten heeft. Je ziet elkaar een ochtend, middag of avond per week of twee weken. Het contact duurt minimaal een jaar: het kan per slot van rekening soms even duren voor je contact opbouwt. Een goed maatjescontact is gelijkwaardig en wederkerig.

Dat houdt in dat je er allebei plezier in moet hebben!
Als deelnemer krijg je een maatje met wie je meer onder de mensen komt. Tea42 zoekt iemand die bij je past. En mocht je niet tevreden zijn over het contact met je maatje, dan kun je gerust bellen.
Als maatje krijg je een deelnemer met wie je een leuk en boeiend contact kunt opbouwen, bijvoorbeeld omdat jullie gemeenschappelijke interesses hebben. Je krijgt een basistraing voor vrijwilligers op de vrijwilligersacademie, en je kunt deelnemen aan thema-avonden om je inzicht te vergroten over wat het inhoudt om met een beperking te leven. Je bent vrijwilliger, krijgt een kleine onkostenvergoeding en je bent verzekerd gedurende de uren die je als maatje actief bent.

Contact
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel dan tijdens kantoortijden op dinsdag, donderdag en vrijdag. Vraag naar Saskia Jansen, coördinator tea42.

T: 020 – 886 88 00.
E: info@tea42.nl
W: www.tea42.nl  

Het kantoor van tea42 is onderdeel van Markant : Zwanenburgwal 206,
1011 JH Amsterdam

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support