De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nieuw proeflokaal brouwerij de Prael!

Amsterdam, donderdag 2 juni 2011

Nieuw proeflokaal brouwerij de Prael

Op 26 mei jongsleden opende Brouwerij de Prael de deuren van een nieuw proeflokaal aan de Oudezijds Armsteeg. Burgemeester Eberhard van der Laan nam de officiële opening voor zijn rekening. Tot voor kort zat het proeflokaal in de Warmoesstraat. Bij De Prael werken mensen met een psychiatrische achtergrond.

Het nieuwe proeflokaal biedt de brouwerij meer ruimte om gasten te ontvangen. De verschillende soorten bier, die op ambachtelijk wijze worden gebrouwd, zijn vernoemd naar ‘helden’ van het Nederlandse levenslied. Terwijl je geniet van een Johnny (naar Johnny Jordaan), een Mary (naar Mary Servaes) of een Willeke (genoemd naar Willeke Alberti) kan je uitkijken op de brouwketels en zo het brouwproces en het productieproces van dichtbij zien.

Er is ruim een jaar gebouwd aan het nieuwe proeflokaal. Archeologen groeven diep in de grond in de hoop schatten uit de Amsterdamse oudheid te vinden. Maar die doken niet op, en zo kon de bouw gewoon doorgaan.Naast een sfeervol bierproeflokaal is Het Proeflokaal de Prael ook een leerplek voor mensen die hun opleiding aan de Werkleerschool volgen. In Het Proeflokaal doen zij ervaring op binnen de horeca door te werken in de bediening, bar en keuken.

Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen in het nieuwe proeflokaal! En als het je wel wat lijkt om bij De Prael aan de slag te gaan – functies lopen uiteen: van graan malen tot achter de bar staan – , kijk dan snel bij het activiteitenaanbod op Jekuntmeer.nl.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support