De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dynamo start tweede Buurtwerkplaats in Oost

Amsterdam, donderdag 13 oktober 2011

Op 1 november start Dynamo een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Buurtwerkplaats in Oost. De Buurtwerkplaats is voor mannen die praktische en technische vaardigheden willen leren in een gemoedelijke sfeer. Het doel van de Buurtwerkplaats is om mannen, die voor kortere of langere tijd uit het arbeidsproces zijn, een duwtje in de rug te geven op weg naar een baan, eigen bedrijf of vrijwilligerswerk. Het Repair Café, in Casa 400, heeft ruimte beschikbaar gesteld aan de Buurtwerkplaats van Dynamo.

Alleen voor mannen!
Met de Buurtwerkplaats komt Dynamo tegemoet aan een veel gehoorde vraag, namelijk waarom er geen echte mannenactiviteiten zijn.  De Buurtwerkplaats is alleen voor mannen; met activiteiten en onderwerpen die mannen bezighouden. Bijvoorbeeld leren hoe een computer kan worden gerepareerd, lessen autotechniek, tuinieren, maar ook samen koken en eten. De Buurtwerkplaats is ontwikkeld om mannen uit Oost de kans en de ruimte te geven om te ontdekken waar ze goed in zijn. De deelnemers kunnen voor een groot deel zelf bepalen wat ze willen leren en doen. De Buurtwerkplaats is bedoeld om kennis en vaardigheden op te doen die het  zelfvertrouwen van mannen vergroten. Het is een stap in de richting van vrijwilligerswerk, betaald  werk of misschien een eigen bedrijf.  

Resultaten na de eerste reeks bijeenkomsten

De Buurtwerkplaats blijkt in een behoefte voorzien: de eerste reeks bijeenkomsten is inmiddels succesvol afgerond. Een man is doorgestroomd naar betaald werk, een participatiemedewerker van Dynamo heeft 3 mannen ondersteund bij het vinden van vrijwilligerswerk. De overige mannen zijn vaste bezoekers van de buurtkamer geworden. Samen met de al bestaande groep wordt er gesport, gepraat en worden zij gemotiveerd om ook de stap naar vrijwilligerswerk te zetten.  

Aanmelden voor Buurtwerkplaats
 
De Buurtwerkplaats is steeds een serie van 10 lessen in techniek, aangevuld met bijeenkomsten over diverse praktische onderwerpen. Onderwerpen als het op orde krijgen en houden van de administratie, maar ook het omgaan met lastige pubers komen aan bod.

Aanmelden
T (020) 4620300 - Daan Verhamme
T (06) 17591520 - Yousry Saad
E buurtwerkplaats@dynamo-amsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support