De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

14 september: Jubileumfeest Straatpastoraat

Amsterdam, dinsdag 10 september 2013

Met een groot feest viert het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie Amsterdam zaterdag 14 september zijn tienjarig bestaan. Mensen bekend met het leven op straat, hulpverleners, politie, mensen uit de politiek, vrienden en voorbijgangers: iedereen is welkom op dit feest, dat de dak- en thuislozen van het Straatpastoraat aanbieden op het Beursplein, van 15.30 tot 17.30 uur.

In de afgelopen tien jaar heeft het Straatpastoraat zich ontwikkeld tot een veilige haven voor daklozen in Amsterdam. Het jubileumfeest van het Straatpastoraat is een van de projecten in het kader van het feestjaar Amsterdam 2013. “Daklozen worden constant in beslag genomen door hun dagelijkse bestaan”, zegt straatpastor Luc Tanja. “Maar ook zij hebben behoefte om na te denken over hun leven en wat daarin van betekenis is, liefst samen met lotgenoten.” Het straatpastoraat voorziet al tien jaar in die behoefte met het organiseren van momenten van menselijk contact, bezinning en gesprek. Vanuit het Straatpastoraat worden, bijvoorbeeld op de jaarlijkse Daklozendag, ook steeds bruggen geslagen naar de rest van de samenleving.

Een van de activiteiten van het Straatpastoraat is het daklozenkoor ‘De Straatklinkers’ dat tijdens het jubileumfeest zal optreden. Op het feest zullen ook andere muziekgroepen met gelijkluidende namen van zich laten horen, zoals de feestkapel ‘de Kapellestraatklinkers’. Schrijvers van Kantlijn, de schrijfclub van het Straatpastoraat, zullen hun gedichten voordragen. De schrijfsels van Kantlijn zijn ook elke keer te vinden op de achterpagina van Z!Krant, de daklozenkrant van Amsterdam. Het jubileumfeest wordt gepresenteerd door Esmee Dirks.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support