De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Premier Rutte bezoekt Makkie

Amsterdam, maandag 11 november 2013

Premier Rutte bezoekt Makkie

Op 2 oktober had een aantal deelnemers van Makkie de eer om premier Rutte het ruil -en beloningsmiddel in de Indische Buurt te laten zien. Makkie is een beloningsysteem in de Makassarpleinbuurt. Bewoners verdienen Makkies wanneer zij in opdracht van de buurt of andere bewoner of een aangesloten organisatie een klus verrichten.

Makkies zijn spaarpunten op Makkie. Er zijn Makkies nodig om andere gebruikers te belonen wanneer zij een klus voor je gedaan hebben. Een aantal Makkies krijg je van Makkie door je aan te melden, je profiel in te vullen, vrienden uit te nodigen en jouw hulp aan te bieden. Als je eenmaal in het bezit bent van Makkies kun je via het plaatsen van een hulpvraag betalen met de Makkies. 1 Makkie staat voor 1 uur werk, dus bij een hulpvraag met een duur van 1,5uur, kost dit je 1,5 Makkies. Deze worden automatisch ingevuld op Mijn Makkie als je de datum en begin- en eindtijd invult. Buurtbewoners kunnen Makkies sparen, doorgeven aan een ander of inwisselen voor korting of producten bij lokale winkeliers en organisaties.

In buurthuis `Rumah Kami` genoten premier Rutte en de deelnemers van Makkie van thee met koekjes en legden ondertussen het systeem van Makkie uit. Vervolgens gingen we samen de buurt in. Na het bezoeken van een aantal interessante Makkie-locaties belden we aan bij een van onze Makkers, Sigi. Hij vertelde de premier dat hij nog 3 Makkies te goed had van het Instroomhuis, dus dat hij daar nog even naar toe moest. Zo kwam het dat we daar met z`n allen naar toe liepen. De manager van het Instroomhuis vertelde premier Rutte dat in het Instroomhuis elke derde donderdag van de maand gekookt wordt en muziek gemaakt wordt voor cliënten en buurtbewoners. Je kunt Makkies verdienen door mee te helpen, maar ze ook inwisselen voor 35% korting op een drie-gangenmenu. Daarna liepen we nog, via de Makkie-verzilverpunten Albert Heijn en het Nederlands Philharmonisch Orkest  (NedPhO), naar buurthuis `De Meevaart`. Wederom een unieke plek, want dit beheren en programmeren de buurtbewoners zelf. In de Meevaart kun je Makkies verdienen met het verrichten van verschillende klusjes in/om het gebouw en kun je Makkies uitgeven aan de huur van één van de zalen. Na afloop van de 2,5-uur durende rondleiding vertelde de premier erg onder de indruk te zijn. Hij ziet Makkie als een interessant en bruikbaar instrument om ondernemers, instellingen en buurtbewoners enthousiast te krijgen om de participatiemaatschappij verder vorm te geven. 
Zie www.makkie.cc en voor de nieuwsbrief: http://us5.campaign-archive2.com/?u=a499324dc7ef1a9963d326125&id=dead7a040f&e=069d106a3e

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support