De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Het Amsterdams Makelpunt

Amsterdam, dinsdag 22 oktober 2013

Cliëntenbelang Amsterdam en Zorgbelang Noord-Holland voeren sinds 1 april 2012 het project `Makelen in ervaringsdeskundigheid` uit. In het kader van dat project heeft Cliëntenbelang Amsterdam het Amsterdams Makelpunt opgericht. Makelen is in dit geval het verbinden van vraag en aanbod van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en het onderwijs.

Betere zorg, sterkere ervaringsdeskundige: Een ervaringsdeskundige is iemand die ervaring heeft als cliënt/patiënt en die daarbij in staat is zijn eigen ervaringskennis te verbreden en over te dragen aan derden. In het project gaat het om ervaringsdeskundigen die te maken hebben (gehad) met psychische problemen, verslaving en/of met dak- of thuisloosheid. De inzet van ervaringsdeskundigen in de zorg en de welzijnssector draagt bij aan verbetering van de zorg en dienstverlening. Tegelijkertijd versterkt het de ervaringsdeskundigen zelf.

Binnen het project richten we ons niet op GGz-instellingen, waar al wel met ervaringswerkers wordt gewerkt.  We richten ons op welzijnsinstellingen, gemeenten en opleidingsinstituten: zij kunnen baat hebben bij de inzet van ervaringsdeskundigen. Deze organisaties krijgen in de toekomst een steeds grotere taak bij de ondersteuning van mensen bij hun deelname aan de maatschappij. Steeds vaker zijn dat ook mensen die te maken hebben (gehad) met psychische problemen, verslaving en/of dak- en thuisloosheid. Ervaringsdeskundigen kunnen dan een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de toegankelijkheid.

Binnen het project werken we samen met een groot aantal cliëntenorganisaties uit Amsterdam en Noord-Holland en met kennisinstituten. De Makelpunten in Amsterdam (1) en Noord-Holland (1) delen kennis, visie en opleiding. De uitvoering vindt gescheiden plaats. Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds PGO aan Zorgbelang Nederland. Wilt u als organisatie aan de slag met ervaringsdeskundigen? Neemt u dan contact op met Georgette Groutars via g.groutars@clientenbelangamsterdam.nl  Ervaringsdeskundigen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Maarten Muis via m.muis@clientenbelangamsterdam.nlBeide medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op (020) 75 25 100.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support