De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

26 en 27 oktober: eerste #geluksroute020 in Amsterdam Oost

Amsterdam, dinsdag 17 september 2013

De uitnodiging van de Geluksroute is heel simpel: waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Dat is een uitnodiging voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, kunst, muziek, je als ondernemer jouw droom wilt delen. Het kan allemaal. Ook een hele filosofische uitwisseling over of geluk überhaupt “ergens” door komt, of dat je het gewoon wel/niet bent, het maakt niet uit. Geluk delen brengt al meer geluk te weeg.

Wat is de Geluksroute?
Delen waar je gelukkig van wordt en zo het geluk verspreiden. Uit het ontembare verlangen om geluk te delen is de Geluksroute ontstaan. Een ongedwongen uitwisseling die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. De precieze uitwerking is per stad weer nieuw en verrassend, maar natuurlijk zijn er wel wat aanwijzingen te geven zodat je op de goede weg zit.

Dr Jose de Jesus Garcia Varga uit Mexico, een van de geluksexperts uit het “World Book of Happiness” stelt: “Er zijn heel wat middelen, methodes en ideeën om mensen gelukkiger te maken. En het is bewezen dat ze werken! Alleen is het aan ons ervoor te zorgen dat ze voor iedereen beschikbaar zijn” Dat doen we met de Geluksroute.

Een slinger van geluk door Amsterdam Oost
Het beeld dat ons inspireert is een aaneenschakeling van gelukspunten. Hierbij wordt iedereen uitgenodigd om zijn eigen route te volgen. Het geluk reist zo met je mee. Jij doet dat waar jij gelukkig van wordt tijdens de route. Zo groeit de Geluksroute vanzelf en zet zich voort in iedereen die deelneemt.
Een weekend lang worden er op meerdere locaties in een stad diverse activiteiten zoals workshops, lezingen, proeverijen en performances aangeboden. Wederzijdse uitwisseling van geluk vindt op deze manier plaats.

In Amsterdam is gekozen om de eerste Geluksroute te laten ontstaan in Oost. We concentreren ons daarbij op de Oosterparkbuurt, Transvaalbuurt tot Frankendaelpark, Indische Buurt en Dapperbuurt. Natuurlijk is geluk delen en plukken grensoverschrijdend.  We nodigen alle Amsterdammers dan ook van harte uit om deel te nemen. Dus woon je als Geluksbrenger in Amsterdam West, Noord of Zuid of Zuidoost wordt je vooral uitgenodigd om het de grens over te dragen. We denken graag met je mee!

Hoe doen we dat?
*Er zijn mensen die zeggen: JA, ik wil datgene waar ik gelukkig van word laten zien aan mijn stadsgenoten (en wie er verder langskomt). Deze mensen noemen we Geluksbrengers. Hun geluksaanbod wordt verzameld op de website en hopelijk ook in een mooi vormgegeven programma boekje.
*Dan zijn er mensen die zeggen: Ik wil graag geluk komen plukken, verras mij maar met het geluk dat de wereld te bieden heeft. Dat zijn de zogenaamde Geluksplukkers.
Met het programma boekje in de hand of natuurlijk de digitale versie op een leuk apparaatje, kun je dan een eigen route samenstellen.

Over waarde:
De Geluksroute wordt georganiseerd op basis van overvloed en overwaarde. Juist in een tijd waarin we vooral bezig zijn met wat we tekort komen, streeft de Geluksroute ernaar om onszelf (weer) in contact te brengen wat we in overvloed hebben. En dat is vaak niet gekoppeld aan materie, maar aan onze talenten, onze bereidheid om aandacht voor elkaar te hebben en aan onze potentie om geluk te ervaren en dit te delen. Er worden natuurlijk wel kosten gemaakt dus als je dit initiatief wilt steunen, ben je wel van harte welkom om een bijdrage te geven. Zo kunnen we een volgende keer weer een Geluksroute organiseren. Veel plezier en tot pluks!

Co-creators en aanspreekpunt Amsterdam
Ann De Wreede | 0614 245943
Siham El Messaoudi | 0681 693 662
Rosalie Metze | 06211 56080
Mike de Kreek | 06211 56077

Website geluksroute
Facebook geluksroute

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support