De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Makkie

Amsterdam, dinsdag 19 maart 2013

Makkie is een systeem waarbij je elkaar helpt en voor elkaar diensten kunt verrichten en in ruil hiervoor kun je weer een dienst ontvangen van een ander. Makkie is een succesvol programma dat vorig jaar in de Indische Buurt is begonnen.

Makkie is een beloningsysteem in de Makassarpleinbuurt. Bewoners verdienen Makkies wanneer zij in opdracht van de buurt of andere bewoner of een aangesloten organisatie een klus verrichten. Makkies zijn spaarpunten op Makkie. Er zijn Makkies nodig om andere gebruikers te belonen wanneer zij een klus voor je gedaan hebben. Een aantal Makkies krijg je van Makkie door je aan te melden, je profiel in te vullen, vrienden uit te nodigen en jouw hulp aan te bieden. Als je eenmaal in het bezit bent van Makkies kun je via het plaatsen van een hulpvraag betalen met de Makkies. 1 Makkie staat voor 1 uur werk, dus bij een hulpvraag met een duur van 1,5uur, kost dit je 1,5 Makkies. Deze worden automatisch ingevuld op Mijn Makkie als je de datum en begin- en eindtijd invult. Buurtbewoners kunnen Makkies sparen, doorgeven aan een ander of inwisselen voor korting of producten bij lokale winkeliers en organisaties.

Bij Studio K kun je gratis naar de film, bij de Albert Heijn krijg je bij 1 Makkie bij elke 10 euro aan boodschappen 20% korting en er is gratis toegang bij de Jaap Edenbaan.

Een bewoner kan een klus of een reparatie verrichten zoals de muren schilderen, behangen, er kan geholpen worden bij het koken voor daklozen of je bereidt een maaltijd voor een ander die dan zelf niet hoeft te koken, of helpen met een buurtfestival organiseren, of activiteiten met ouderen of een verzorgingshuis. Voor meer informatie en de laatste acties zie www.makkie.cc en www.buurtproject.wordpress.com

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support