De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Niet Normaal Lekker eten & drinken dagen 24-29 juni

Amsterdam, vrijdag 14 juni 2013

Amsterdamse Sociaal ondernemers in de horeca slaan handen ineen tijdens de Niet Normaal Lekker eten & drinken dagen van 24 t/m 29 juni. Zeventien sociale firma’s geven je een kijkje in de keuken. Je kunt (h)eerlijk eten en drinken op bijzondere locaties in de stad. Goede koks, ambachtelijk bereide maaltijden, met zorg bereid. 

NietNormaalLekker eten en drinken smaakt gewoon goed, terwijl je ondertussen ook wat voor een ander doet.

Sociale firma’s zijn bedrijven met een dubbele doelstelling: commercieel en sociaal. Waarom zou je gewoon lekker eten, terwijl je ook NietNormaalLekker kunt eten?!

Sociaal ondernemers in de horeca bieden pure kwaliteit en scheppen werkgelegenheid voor mensen, die anders aan de kant blijven staan door ziekten, sociale en of psychische problemen. Zeventien sociale bedrijven door heel Amsterdam doen mee, variërend van een brouwerij tot een restaurant waar je kunt dineren in het donker terwijl er geserveerd wordt door blinden.

In de actieweek bieden de 17 bedrijven speciale menu’s, bijzondere ervaringen en soms zelfs een rondleiding aan. Klanten kunnen terecht met een kortingsbon uit de lezersservice van Het Parool en krijgen bij inlevering van de bon het kookboek ‘Passie voor koken’ kado. Hierin staan recepten voor gerechten die door Sociale firma’s zijn bedacht. Meer informatie over de sociale bedrijven in de horeca, de adressen en hun speciale menu staat op www.NietNormaalLekker.nl

Wethouder Eric van der Burg, (Zorg en Welzijn) stimuleert het werk van sociale firma’s en opent 24 juni de Niet Normaal Lekker (NNL) Eten en Drinken actie. De wethouder prikt een vorkje mee bij één van de zestien deelnemende sociale firma`s in Amsterdam: Buurtboerderij Ons Genoegen, in Westerpark. Hij doet dat op 24 juni om 17.30 uur. De Buurtboerderij is gelegen aan de Spaarndammerdijk 319.

De Niet Normaal Lekker actie Eten en Drinken is een initiatief van Stichting De Omslag en Stichting De Regenboog Groep.

Meer informatie over de organisatoren:
www.deregenboog.org
www.deomslag.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support