De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

3 oktober: Verbindingsfestival

Amsterdam, dinsdag 3 september 2013

Op donderdag 3 oktober organiseert De Regenboog Groep Het Groot Amsterdams Verbindingsfestival. Een informatief festival met een ruig randje. Precies zoals je gewend bent van De Regenboog Groep. Er zijn o.a. workshops, er is een lezing over actief burgerschap en er is een debat waarin verschillende meningen over verbinding aan de orde komen. 

De Regenbooggroep vindt het belangrijk dat verbinding op de agenda blijft staan. Verbinding tussen kwetsbare Amsterdammers en de rest van de stad. Tussen buurtgenoten. Tussen gemeente en Amsterdammer. Aanleiding voor dit festival: het vrijwilligersproject Amsterdamse Vriendendiensten bestaat 20 jaar en de Buddyzorg al 25 jaar! Het festival vindt plaats in de meest toepasselijke week van het jaar; de Week tegen Eenzaamheid.

In de middag spreekt Lucas C.P.M. Meijs (1963) Nederlands hoogleraar Volunteering, Civil Society and Businesses aan de vakgroep Business-Society Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University en professor Strategic Philanthropy bij het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy. Hij spreekt over actief burgerschap en de rol daarin voor kwetsbare mensen.In een debat komen verschillende mening over verbinding aan de orde. We kijken naar de huidige beleidsplannen op het gebied van kwetsbare Amsterdammers en hebben het over zelfredzaamheid. In de avond vinden er door het gehele theater ludieke en inhoudelijke ontmoetingen plaats. Ook is er een theatervoorstelling.Het is belangrijk dat verbinding op de agenda staat. Verbinding tussen kwetsbare Amsterdammers en de rest van de stad. Tussen buurtgenoten. Tussen gemeente en Amsterdammers.

Het dagprogramma:
14.00 Ontvangst
14.30 Lucas Meijs en anderen spreken over actief burgerschap, kwetsbare burgers, zelfredzaamheid en vrijwilligers
15.15 Pauze
15.45 Debat over zelfredzaamheid met panelleden als Lucas Meijs, Doortje Kal (oprichter Vriendendiensten, presentiemethode), een nog onbekende Amsterdamse politicus, Brigit Nieuwburg (manager informele zorg ondersteunend bij De Regenboog Groep), een vrijwilliger en een deelnemer van een van onze projecten
16.45 Drankjes, uitleg over avondprogramma, verbinding & gezelligheid, borrels & muziek
 
Het avondprogramma:17.00 Inloop avondgasten
17.45 Opening avondprogramma
18.00 Start van de kleine ontmoetingen (klik hier voor een overzicht)
va 20.30 Feest!
22.00 Einde

Aanmelden voor het festival kan op de site :
klik hier voor aanmelden.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support