De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ontmoet je buurt tijdens Amsterdam BLEND FoodShare Festival

Amsterdam, maandag 23 september 2019

Leer op Burendag gezellige buurtgenoten uit Amsterdam-Oost kennen op het jaarlijkse Amsterdam BLEND FoodShare Festival, hét social foodfestival van de stad waar uitwisseling centraal staat. Op zaterdag 28 september van 15.00-20.00 uur leer je door hapjes, verhalen en talenten te delen wat deze buurt en haar buren te bieden hebben.

Het festival is op het Timorplein en bij het Stayokay-restaurant The 5th. De entree en deelname zijn. Alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de bar van The 5th.

Bezoekers nemen zelf een eigen gerecht of hapjes mee om te delen. Zo geniet je gratis mee van de FoodShare-kramen, activiteiten en live entertainment, zoals live-muziek door o.a. singer-songwriter Wynmmm en het popduo Lily Was Here. Neem bijvoorbeeld je lievelingsgerecht mee, zelfgemaakte hapjes of iets voor op de Buren bbq. De gerechten met de mooiste presentatie of verhaal maken kans op prijzen.

Veel activiteiten te doen
Dit festival word georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events i.s.m. Stayokay Amsterdam-Oost, The 5th, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Fonds voor Oost en diverse foodsponsors. Naast lekkere hapjes eten kun je ook mee doen aan veel verschillende activiteiten te doen, zoals reuzespellen, bosparfum maken, wildpluk kruidenboter maken, gezonde hapjes maken met Gemeenschap Amsterdam Oost, een knutselkraam en een brandweertruck.

Ook is er een ruilkraam waar bezoekers via briefjes kleine spulletjes, talent en hun tijd kunnen delen: van klushulp en vervoer tot dierenoppas, taalles of een kopje koffie met een luisterend oor.

Festival voor alle Amsterdammers
Stichting Amsterdam BLEND heeft dit festival opgezet om alle Amsterdammers op een laagdrempelige manier samen te brengen. Dit doet de stichting buurtbewoners, betrokken ondernemers en sociale initiatieven op dit festival een podium te bieden. Dit is het eerste social foodfestival waar niet wordt betaald, maar gedeeld. Zo kan iedereen zowel meegenieten als bijdragen aan het festival en kan je proeven van de diverse smaken en culturen die de Indische Buurt rijk is.

Kom ook langs!
Wil je ook langskomen en bijdragen aan dit gezellige festival? Volg dan het volledige programma op https://www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket/. Wil je een (gratis) kraam voor een publieksactiviteit of zelfgemaakte hapjes of wil je graag meehelpen als vrijwilliger tijdens dit festival? Meld je dan aan via meedoen@amsterdamblendmarket.nl. Ook lokale ondernemers die hapjes willen serveren of doneren zijn van harte welkom.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support