De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vriendenkringen Amsterdam

Amsterdam, vrijdag 11 oktober 2019

Vriendenkringen Amsterdam is een project van de welzijnsorganisatie DOCK. Vriendenkringen organiseert ontmoetingsbijeenkomsten voor jongeren en volwassenen die graag sociale contacten willen en hier moeite mee hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verstandelijke of psychische kwetsbaarheid en/of een bepaalde mate van eenzaamheid.

Er zijn vrijwilligers en een professional van Vriendenkringen aanwezig om een handje te helpen bij het ontmoeten van anderen. Soms is dat lastig om nieuwe mensen te leren kennen of deze nieuwe contacten te onderhouden. Vriendenkringen biedt hierin ondersteuning.

Voor de volwassenen is er een keer per maand op de zondag een ontmoetingsbijeenkomst in een Huis van de Buurt in Amsterdam West.

Vriendenkringen organiseert twee keer per maand bijeenkomsten voor jongeren van 15 t/m 28 jaar uit heel Amsterdam. Deze bijeenkomsten vinden op de zondag plaats in een activiteitencentrum van DOCK in stadsdeel Centrum.

Deze ontmoetingsbijeenkomsten van Vriendenkringen zijn speciaal voor mensen die geholpen willen worden bij het leggen van nieuwe contacten en bij het maken van afspraken buiten de bijeenkomsten om. Men kan tijdens deze bijeenkomsten andere mensen ontmoeten. Bijvoorbeeld door het doen van kennismakingsspellen is het leuker en makkelijker om iemand anders te ontmoeten. Ook worden er soms activiteiten gedaan zoals een bingo, disco, koekjes bakken, picknick of spelletjesmiddag.

Op deze manier kan men 1-op-1 contacten opdoen of een groepje vormen. Zo kan men buiten de bijeenkomsten om met anderen iets leuks gaan doen. In overleg met elkaar is het ook mogelijk dat een vrijwilliger daarmee helpt en meegaat. Samen is toch leuker dan alleen!?

Heb je vragen?
Neem contact op met Aude Logger, projectleider bij Vriendenkringen Amsterdam. Dat kan via het contactformulier bij het project.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support