De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Weerbaarheidstraining voor vrouwen

Amsterdam, woensdag 30 oktober 2019

Heb je als vrouw ervaring gehad met grensoverschrijdend gedrag of geweld? Wil je grenzen leren stellen en je krachtiger voelen, zowel geestelijk als lichamelijk? Doe dan de training ‘Sterk: weerbaarheid voor vrouwen’ van Doras.

De training is op maandagochtend van 9.15 tot 11.45 uur. De les bestaat uit 1,5 uur training en 1 uur nabespreken. De training omvat in totaal 12 lessen. Het is prettig om kleren en schoenen aan te doen waarin je makkelijk kunt bewegen. Je hoeft niet sportief te zijn. De training is bedoeld voor vrouwen uit Amsterdam-Noord. Je spreekt de Nederlandse taal genoeg om mee te kunnen doen aan een groepsgesprek.

De weerbaarheidstraining wordt gegeven door Marieke Jansen, maatschappelijk werker bij Doras, en Pyrrha Singerling, docent weerbaarheid bij de Blijf Groep. 

Werk aan je aan lichamelijke en geestelijke kracht
In de training Sterk werk je op een sportieve en gezellige manier aan lichamelijke en geestelijke kracht. Je wordt je hierdoor bewuster van je lichaam en je krijgt een sterkere houding en uitstraling. Je leert om jezelf te verdedigen en om grenzen te stellen. Je hoeft niet sportief te zijn, maar het is wel prettig om kleren en schoenen aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen. Tijdens de training werk je aan verschillende onderdelen die je helpen om sterker te worden: 

  • Nee leren zeggen.
  • Eigenwaarde en zelfvertrouwen.
  • Omgaan met angst en woede.
  • Omgaan met conflicten.
  • Zorgen voor je eigen veiligheid.
  • Beter omgaan met spanning.
  • Vertrouwen op je eigen gevoel.
  • Opkomen voor je rechten.


Weerbaar zijn en je krachtig voelen is voor elke vrouw prettig. Schroom niet en meld je aan voor de training ‘Sterk: weerbaarheid voor vrouwen’ van Doras!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support