De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

word maatje voor kinderen met overgewicht

Amsterdam, donderdag 14 maart 2019

Kinderen met overgewicht en obesitas hebben een steuntje in de rug nodig om weer fit en gezond in het leven te staan. Ook ouders en familie weten niet altijd even goed hoe ze het kind kunnen ondersteunen. Een maatje kan hen daarbij helpen.

Motiveren en ondersteunen
Ongeveer 30.000 kinderen in Amsterdam hebben overgewicht of obesitas. Met de juiste ondersteuning van professionals en vrijwilligers kunnen deze kinderen geholpen worden. Als maatje motiveer en steun je kinderen en hun families in hun eigen leefomgeving.

Maatjeshulp
Welke maatjeshulp je biedt, verschilt per kind en familie. Je kunt hen helpen door van koken en gezond eten weer een gezellige activiteit te maken, samen boodschappen te doen met een voedingapp of een luisterend oor te bieden wanneer het even tegenzit. Sport is ook een belangrijk onderdeel van een gezond en fit leven. Je kunt daarbij als maatje helpen door samen te kijken welke sportclubs het kind aanspreken en samen langs te gaan om de sfeer te proeven en de sport uit te proberen.

Zelfvertrouwen
Kinderen met overgewicht hebben vaak wat minder zelfvertrouwen. Als maatje help je hen weer te geloven in hun eigen krachten en talenten. Je leert ze op een positieve manier uitdagingen niet uit de weg te gaan en weer trots te zijn op zichzelf.

Maatje worden
Het maatjestraject duurt een jaar. Elke week heb je een paar uur contact met het kind en de familie, of ga je samen op stap. Voorafgaand aan het traject krijg je een training van vier dagdelen. Lijkt het je leuk om een kind tussen de vier en zestien jaar te helpen gezonder te leven? Je kunt je aanmelden via het contactformulier op deze website.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support