Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

leer een podcast maken

Amsterdam, maandag 1 februari 2021

Luister jij weleens een podcast? Dan is dit je kans om zelf een Podcast te leren maken! Een podcast is een samenvoeging van iPod en broadcast. Samen met een professioneel podcastmaker ga je audiovertellingen en geluidsopnames maken. 

In deze leuke korte cursus leer je niet alleen zelf de verhalen voor te bereiden, je doelen en kaders te stellen en daarbij mooie onderwerpen te kiezen… Je leert ook daadwerkelijk op te nemen, geluidsopnames te bewerken en daarna online te brengen op een podcast kanaal, eigen social media of eventueel zelfs radio.
Deze podcast workshop is nauw verbonden aan storytelling en sluit goed aan bij andere audiovisuele en muziekcursussen van Eiwerk. Of je nou met muzikale verhalen bezig wilt zijn, of meer journalistiek of vertellend, je kunt je creativiteit erg goed kwijt in deze podcast workshop. Er wordt gewerkt in kleine groepen dus met veel individuele aandacht en begeleiding. De docent van de workshop is een ervaren podcast en storytelling professional, en werkt onder andere met de OBA, Mezrab en Salto radio.

Eiwerk organiseert muziekactiviteiten en workshops voor mensen met een psychiatrische achtergrond of een maatschappelijke kwetsbaarheid die zichzelf muzikaal en creatief willen inzetten en ontwikkelen. Geen muziektherapie, wél muziekles en samenspelen met professionele muziekdocenten. De muzikanten, vrijwilligers en het team vormen samen een muziekgemeenschap, waar iedereen zich thuis voelt.

Eiwerk zorgt voor een gastvrije plek, professionele ondersteuning, apparatuur en betrokken begeleiders. Door met afgeronde projecten te werken, blijft het overzichtelijk en is het voor veel deelnemers haalbaar. Muzikanten kunnen kiezen om door te gaan met een volgende cursus of een blok over te slaan.
Ei staat voor ‘broedplaats’ maar ook voor ‘je ei kwijt kunnen’, ofwel je lied componeren, je film maken, je muzikale ideeën uitwerken.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Bij dit project lees je hoe je je kunt aanmelden. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support