De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

een laptop voor 20 euro

Amsterdam, donderdag 9 december 2021

Goed nieuws! Amsterdammers met een laag inkomen en een stadspas (‘groene stip’) kunnen vanaf begin 2022 tegen betaling van 20 euro statiegeld aanspraak maken op een laptop via Cybersoek.

Platform Cybersoek open vandaag de eerste cyberbank van Nederland. Wie een laptop niet kan betalen en digitale ondersteuning nodig heeft, kan een beroep doen op een goedkope laptop.
Organisaties en particulieren kunnen de laptops doneren. Die worden vervolgens opgeknapt door Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Amsterdam wil ook laptops voor het project leveren. Wethouder Touria Meliani (digitale stad) overhandigt morgen, vrijdag 10 december, de eerste laptop aan de cyberbank.

Wat is Cybersoek?

Cybersoek is een platform in Amsterdam voor digitale zelfredzaamheid. Amsterdammers kunnen er terecht met hun digitale vragen. Het platform bestaat al 20 jaar. Eerder hielp Cybersoek bijvoorbeeld mensen met het installeren van hun coronatoegangsbewijs op hun telefoon, of het uitprinten ervan.

Kijk bij 1 van de andere activiteiten van Cybersoek als je vragen hebt met je computer, internet en programma`s als Word en Excel. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support