De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Word chauffeur voor ouderen

Amsterdam, maandag 1 oktober 2018

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Wil je mensen helpen minder eenzaam te zijn? Dat kan bijvoorbeeld als chauffeur voor ouderen.

Voor deze activiteit heb je rijbewijs B nodig. Verder ben je in goede lichamelijke en mentale conditie. Daarnaast kan je goed samenwerken zowel met medewerkers als met de andere vrijwillige chauffeurs. Je woont bij voorkeur in Amsterdam Noord en je kent de straten (vrij) goed of je kunt goed met een navigatiesysteem werken. Je krijgt een reiskostenvergoeding. Het rijden vindt `s morgens van ongeveer 08.45-10.15 uur en `s middags van ongeveer 15.30-17.15 uur plaats.

Geef mensen een fijne dag
Wist je dat je als chauffeur ouderen een gezellige dag kunt bezorgen en zo eenzaamheid voorkomen? Voor Amstelring kun je (dementerende) buurtbewoners thuis ophalen en naar de dagbesteding brengen of vice versa. Hierdoor kunnen de buurtbewoners samen met anderen aan allerlei activiteiten meedoen. Daardoor zijn mensen minder eenzaam.

Voor jezelf is het ook leuk om te doen. Je kunt in een gezellige omgeving ervaring opdoen met het rijden met een bus en met het omgaan met ouderen of met dementie. Bovendien kan het een opstap zijn naar een betaalde baan bijvoorbeeld in het busvervoer of in de ouderenzorg. Maar gepensioneerden die nog graag actief zijn, zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Vind je het leuk om ouderen een fijne dag te bezorgen? Meld je dan aan als chauffeur bij Amstelring!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support