De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Expositie `Unframed`

Amsterdam, woensdag 21 februari 2018

Afgelopen november reed een groep kunstenaars van de dagbesteding het IJburg College binnen. Ze ontmoetten 20 leerlingen uit de kunstklas in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Het resultaat van die samenwerking is op 10 en 11 maart te zien in de expositie `Unframed` in Nautilus op IJburg.

Vorig jaar ging het project ‘Unframed’ van start. Met 20 leerlingen in de leeftijd van 13 en 14 jaar uit de kunstklas werd er naar de Amsterdamse verhalenverteller Karel Baracs geluisterd. Hij verzamelde de levensverhalen van de deelnemende leerlingen en kunstenaars. Julia Mandle, een New Yorkse kunstenares die op IJburg werkt en woont, is verantwoordelijk voor de artistieke invulling van het project. De resultaten van dit project zijn binnenkort in een tentoonstelling te zien.

‘Unframed’ is een kunstproject dat de wil om uit je frame te komen symboliseert. Om uit je eigen hokje te stappen en iets spannends, nieuws te doen. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen kunstatelier de Meijboom, Makers Unite (een onderneming voor nieuwkomers in Nederland met een kunstachtergrond) en jongeren van het IJburg College. Kunstatelier de Meijboom (onderdeel van Nieuw Amstelrade op IJburg) is voor mensen met een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel die zich artistiek willen ontwikkelen. Door jaarlijkse projecten, waarbij kunstenaars samenwerken met anderen, ontstaan er exposities, kunstroutes in de wijk en projecten met scholen.

Wanneer?
De tentoonstelling is geopend op zaterdag 10 maart en zondag 11 maart, op beide dagen van 12.00 – 17.00 uur.

Waar?
Nautilus, Eef Kamerbeekstraat 1006, IJburg - Amsterdam

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support