De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Pieter zoekt aanspraak

Amsterdam, donderdag 7 juni 2018

In Amsterdam zijn zo’n 80.000 mensen eenzaam. Zo ook Pieter (47) uit Zuid. De Regenboog Groep zoekt daarom gezellige netwerkcoaches die mensen zoals Pieter willen helpen met het uitbreiden van hun sociaal netwerk.

Als netwerkcoach begeleid je mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond. Je wordt voor minimaal een half jaar gekoppeld aan iemand zonder een netwerk. Wanneer en hoe vaak bepaal je met elkaar. Je helpt de ander door oude contacten te herstellen, samen mee te doen aan buurtactiviteiten of door passend vrijwilligerswerk te zoeken. Zo komt degene die je begeleidt op den duur uit zijn of haar isolement.

Mensen met een verleden van psychiatrie en verslaving leven vaak jarenlang afgezonderd van de maatschappij. Verslaving en gekte vervreemden je niet alleen van je vrienden en familie, het tast ook je zelfbeeld aan. Wie zo`n leven eenmaal achter zich heeft gelaten, heeft het oude netwerk niet in één keer terug. Daarom is het belangrijk dat je als netwerkcoach dit netwerk weer helpt op te bouwen.

Voor wie
Voor dit vrijwilligerswerk is het belangrijk dat je belangstelling hebt voor anderen en mensen niet snel raar vindt. Je hebt iets met Amsterdam en draagt graag bij aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren en heb je een stabiele persoonlijkheid. Je bent ouder dan 21 jaar en bent een paar uur per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal zes maanden. Je krijgt bij De Regenboog Groep een training waarmee je een ex-verslaafde of psychiatrisch patiënt ondersteunt bij het overwinnen van zijn of haar angsten en onzekerheden.

Word netwerkcoach
Verbreed je horizon, vul je cv aan en ontmoet bijzondere mensen. Word ook een aardige Amsterdammer en geef je op als netwerkcoach.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support