De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Zeilen voor mensen met een beperking

Amsterdam, dinsdag 7 augustus 2018

Zeilen is vooral met het mooie zomerweer heerlijk om te doen. Als je een beperking hebt, kan dat een belemmering zijn om dit te leren. Bij Sailability de Koenen kun je ook als je een beperking hebt leren zeilen. Voor iedere beperking is er een oplossing, zodat jij ook kunt genieten van zelf zeilen!

Een beperking kan een grote barrière vormen die je verhindert om dingen te doen die je leuk vindt. Gelukkig kun je als je een beperking hebt met wat aanpassingen heel veel wél doen. Leren zeilen is daar een voorbeeld van.

Bij Sailability de Koenen weten ze voor vrijwel elke beperking wel een oplossing. De boten kunnen bijvoorbeeld uitgerust worden met elektrische bediening als je weinig kracht in je armen hebt. Of als je weinig zitbalans hebt, worden extra kussens en schuimrubber gebruikt in de bootjes. Zelfs als je een visuele beperking hebt kun je zeilen. Eerst doe je onder begeleiding ervaring op. Daarna word je vanaf de wal of een volgboot door een ervaren zeiler via een walkie talkie gecoacht.

Nog nooit gezeild? Geen probleem!
Als je geen ervaring hebt met zeilen kun je gewoon terecht bij Sailability de Koenen. Ze zorgen ervoor dat je veilig en verantwoord ervaring met een zeilboot op kunt doen. Je begint dan in een tweepersoonsboot waarin je samen met een ervaren zeiler vaart die jou uitleg geeft. De lessen vinden plaats in het weekend en kosten € 15 voor anderhalf uur zeilen.

Veiligheid staat voorop. Er wordt gezeild in Hansa boten, die heel stabiel in het water liggen en niet kunnen omslaan. Verder word je begeleid door vrijwilligers in een volgboot en draagt iedereen altijd een reddingsvest. Zo kun je op een toegankelijke en verantwoorde manier genieten van zeilen in de zomer. Dus geef je snel op en hijs de zeilen maar!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support