De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Actief in Oost met Oost Actief

Amsterdam, maandag 12 maart 2018

In 2018 organiseert Post Oost weer nieuwe Oost Actief-trajecten voor mensen met een bijstandsuitkering die graag iets nieuws willen doen. Bijvoorbeeld door middel van coaching, trainingen en bezoekjes aan allerlei organisaties in de buurt. Hierdoor vinden de meeste deelnemers een leuke plek of activiteit die bij hen past.

Het traject
Je kunt deelnemen aan een groep of kiezen voor persoonlijke begeleiding. Oost Actief-groepen worden begeleid door een participatiecoach van Post Oost en een klantmanager van WPI. Het traject duurt twintig weken. Dat lijkt misschien lang, maar er is veel te beleven in Oost!

Oost Actief omschrijft het als volgt: “Samen onderzoeken we welke stappen je graag wilt zetten of welke problemen je wilt oplossen. Ook bezoeken we met elkaar activiteiten en voorzieningen in de buurt. Zo ontdek je wat er allemaal mogelijk is, en wat goed past bij jouw wensen en interesses. Daarna ga je zelf actief aan de slag. Bijvoorbeeld sporten, vrijwilligerswerk doen, of op computerles. Je groep en begeleiders zie je dan nog af en toe. Voor de gezelligheid, en voor hulp als dat nodig is. Na afloop van het traject ontvang je een certificaat.“

Voor wie?
Woon je in Amsterdam Oost en ontvang je een bijstandsuitkering van de Gemeente Amsterdam (WPI), dan kun je je bij Post Oost aanmelden voor een Oost Actief-traject. 

Meer informatie
Meer informatie Oost Actief lees je op de website. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om langs te komen bij Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs of om een afspraak te maken via telefoonnummer: 020-460 93 80 of e-mail: info@postoost.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support