De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

kunstproject `unframed` genomineerd

Amsterdam, maandag 19 november 2018

Hoe is het om een lichamelijke beperking te hebben? Daar draaide het om in het kunstproject `Unframed` dat genomineerd is voor de AKH Eindwerkprijs 2018.

`Unframed` is de afstudeeropdracht van Olav van den Brekel en Jeannet Moor. Hierin ontmoetten leerlingen uit de kunstklas van het IJburg College deelnemers aan het kunstatelier het Gouden IJ. In dit atelier kunnen mensen met een lichamelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel zich artistiek ontwikkelen.

De leerlingen, tussen de 13 en 14 jaar oud, van het IJburg College maakten samen met de deelnemers van het kunstatelier onder andere schilderingen en kleiwerken. Die zijn vaak op een bijzondere manier gemaakt; zo was er een opdracht waarmee zij met hun mond gingen schilderen. Dit, om te ervaren hoe het is als je door een beperking niet of moeilijk met je handen kunt schilderen. Zo stapten ze uit hun `frame`.

De artistieke leiding was in handen van kunstenaars Julia Mandle en Karel Baracs. Samen begeleidden zij de bijeenkomsten van de leerlingen en de deelnemers van het atelier. Olav en Jeannet ontwikkelden met Julia Mandle en Karel Baracs het concept `De kunst der zintuigen`.

Vier maanden lang werkten de leerlingen en deelnemers aan het atelier aan ogen, neuzen, monden en oren van klei. Doel van deze opdracht was om zintuiglijke ervaringen uit het verleden op te roepen en herinneringen in klei uit te drukken. Het resultaat was in maart dit jaar te zien in een expositie in Nautilus op IJburg.

Breng je stem uit
`Unframed` is samen met 4 andere projecten genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2018. De winnaar wordt op 26 november aanstaande verkozen door een jury. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Vind je dit een leuk project? Breng dan snel je stem uit via het stemformulier op de site van de AHK Eindwerkprijs 2018.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support