De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Roeien voor mensen met een beperking

Amsterdam, vrijdag 31 augustus 2018

Roeien is een leuke watersport. Bij de Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien (ASMR) kun je roeien als je een beperking hebt. Zowel geoefende als beginnende roeiers kunnen meedoen.

Het roeien vindt elke woensdagavond om 19:00 uur plaats. De kosten bedragen € 115 per jaar. Om mee te kunnen doen moet je de roeibeweging kunnen maken met minimaal één arm en kunnen drijven, eventueel met behulp van een reddingvest.

Bij de AMSR zijn er allerlei faciliteiten beschikbaar waardoor ook mensen met een beperking kunnen genieten van het roeien. Zo zijn er een aantal brede stabiele roeiboten, die eventueel aangepast kunnen worden aan de handicap van de roeier. Met behulp van een instapbeugel je gemakkelijk in een boot stappen of met een tillift zelfs in of uit de boot worden gehesen. Er zijn instructeurs en begeleiders aanwezig die ervoor zorgen dat iedereen op zijn of haar niveau kan roeien. Het roeien is voornamelijk gericht op revalidatie, conditie en recreatief roeien, maar ook roeiers met wedstrijdmotivatie zijn welkom.

Lijkt het je leuk om te roeien bij de ASMR? Bekijk dan deze activiteit voor meer informatie en doe mee!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support