De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

drie exposities in Beeldend Gesproken

Amsterdam, donderdag 18 januari 2018

Kunstuitleen Beeldend Gesproken is gespecialiseerd in kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. In de galerie in de Hallen kun je regelmatig bijzondere exposities zien. We lichten er drie voor je uit.

Schreeuw niet zo!
Wanneer: van 5 januari tot en met 6 februari 2018
Kunstenaar: Kristien van der Kuil (met dochter Niki en een klas van de Kinkerbuurtschool) 

De expositie bestaat uit 22 tekeningen, die samen een verhaal vertellen over ‘anders zijn’, niet gehoord worden en uniek zijn. Annabel (Decibel) is een bijzonder meisje, dat afwijkt, wat deels komt door haar omgeving die haar niet erkent in wie ze is. De expositie heeft de vorm van een stripverhaal. Voor de tekeningen gebruikt Kristien van der Kuil gerecyclede etsen, kinderetsen, een beetje papier, aquarelverf en krijt. Ook zijn er enkele grotere schilderijen te zien.

Droomstad
Wanneer: 16 december 2017 tot en met 14 maart 2018
Kunstenaar: Moniek Spaans 
Expositie Droomstad is een poëtische fata morgana van huizen en torens. Voor de expositie Droomstad boog Moniek Spaans zich over de negende-eeuwse plattegrond van de Sankt Gallen kathedraal in Zwitserland. Op deze architectonische tekening is ook een uitkijktoren opgenomen. De toren staat symbool van overbrugging van de afstand tussen hemel een aarde. In de expositie Droomstad lijken boven en beneden onverwacht samen te komen.

De Profundis Exclamavi
Wanneer: 17 februari tot en met 21 maart 2018
Kunstenaar: René van Kempen
Het zijn raadsels, die de kunstenaar René van Kempen ons voorlegt: puzzels, zoekplaatjes. Daar waar je niet direct een voorstelling ziet. Na lang kijken doemt er soms wat op uit al die vormen en lijnen: een geweer, een tank, een helm. Maar alles zo ver, zo vaag, zo gestileerd. De schoonheid in het werk van René van Kempen verhult uiteindelijk niet, maar onthult juist.

Galerie Beeldend Gesproken
Beeldend Gesproken is niet een alledaagse kunstgalerie en kunstuitleen: hier krijgen professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond de gelegenheid om te exposeren en hun kunst te verhuren of te verkopen. 

Locatie
De galerie is gevestigd in de Hannie Dankbaarpassage 23 (De Hallen Amsterdam).

Meer informatie.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support