Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nevin Özütok geeft startsein voor BUUV Amsterdam Oost op zaterdag 1 november

Amsterdam, zaterdag 1 november 2014

Zaterdag 1 november geeft Nevin Özütok (lid dagelijks bestuur stadsdeel Oost) het startschot voor BUUV Amsterdam Oost BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners in Amsterdam Oost, die op 1 november de lucht in gaat. BUUV draait om dingen die je als buurtgenoten voor elkaar kunt doen.

Zij geeft het starschot door de eerste BUUV-klus uit te voeren in Oost. Ze begeleidt een andere Amsterdammer uit Oost, de 83-jarige Rob te Nuyl, met rolstoel naar de fotograaf voor het laten maken van pasfoto’s. Rob te Nuyl heeft deze foto’s nodig voor een OV-chipkaart waarmee hij, straks met de tram, uitstapjes in Amsterdam kan maken en zich weer wat meer onder de mensen kan begeven.

BUUV draait om dingen die je als buurtgenoten voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: samen koken, naar de markt, een klusje in de tuin, hulp bij administratie en nog veel meer. Bij BUUV kun je zowel vragen als aanbieden. 

De gedachte achter BUUV
Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en op een prettige manier in hun buurt kunnen blijven wonen. BUUV biedt een platform waarop bewoners zelf hulp kunnen bieden of vragen en in contact komen met buurtgenoten. Dat versterkt het sociale netwerk van buurtbewoners. En: het kan ‘gewoon’ leuk zijn om iets voor een ander te doen. Twee reacties van ‘BUUV-en’: ‘Ik ben zo blij dat ik ondanks mijn spierziekte met mijn nieuwe kookvriendinnen kan eten en lachen’ en ‘Dankzij BUUV weet ik dat ik er niet alleen voor sta’. Iedereen heeft iets te bieden!
Wat BUUV zo leuk maakt, is dat iedereen BUUV is. De ene keer vraag je iets, de andere keer bied je iets. We vinden het allemaal prettig om iets voor een ander te kunnen betekenen. Iedereen kan BUUV worden: oud, jong, met of zonder beperking, het maakt niet uit. Er zijn mooie voorbeelden dat iedereen iets te bieden heeft en dus kan meedoen. Zoals een vrouw van 61 met reuma die aan huis mensen met hun administratie helpt. Of een man van 93 die één keer per week een nieuwe inwoonster op de koffie heeft en vertelt over de geschiedenis van zijn wijk terwijl zij hem helpt met het uitknippen van krantenartikelen.  

Hoe gaat het in zijn werk?
Amsterdammers uit Oost kunnen BUUV op verschillende manieren gebruiken. Heeft een bewoner toegang tot internet, dan kan hij/zij zich online aanmelden en op eenvoudige wijze zelf vraag en/of aanbod plaatsen op www.buuv.nu. Een andere mogelijkheid is het ophangen van een briefje op een BUUV prikbord (vanaf 2015 op verschillende plekken in Amsterdam Oost). Gewoon ouderwets bellen kan ook: 020 46 28 460.
Bij BUUV langsgaan? Dat kan, op 5 dagen per week op de Kamerlingh Onneslaan 34.BUUV Amsterdam Oost is onderdeel van Dynamo.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support