De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Commissie zoekt sportieve bezoekers met beperking

Amsterdam, dinsdag 11 maart 2014

Jaarlijks vindt de uitreiking plaats van de Amsterdamse Pluim. Deze  prijs  wordt toegekend aan sportorganisaties waar mensen die niet zo vanzelfsprekend kunnen sporten toch die mogelijkheid krijgen.  Om organisaties te beoordelen die voor deze prijs in aanmerking komen, is Cliëntenbelang op zoek naar vrijwilligers voor de visitatiecommissie. 


De visitatiecommissie is een groep mensen die zelf ervaring heeft met een beperking, chronische ziekte of psychische problemen. Ze bezoeken de sportorganisaties die genomineerd zijn voor de prijs. De mening van de visitatiecommissie is heel belangrijk bij het bepalen van de prijswinnaars. Elk jaar worden 10 organisaties voor de Amsterdamse pluim genomineerd. Drie ervan krijgen uiteindelijk een prijs. 

Meer over de Amsterdamse Pluim vind je op hun website. De prijsuitreiking vond voorgaande jaren plaats op de Amsterdamse Participatiemark in De Meervaart. In 2013 overhandigde televisiepresentator Marc de Hond er prijzen aan Aikidojo, Vrienden van Nieuw West en Shape All-in-Centre.   


Tijdsinvestering

Een bezoek aan een sportorganisatie kost ongeveer anderhalf uur. Daar komt de reistijd nog bij. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je meegaat. Minimaal één keer en maximaal tien keer. Naast de visitaties zijn er nog drie bijeenkomsten van ca. 2 uur: de startbijeenkomst, de uitreiking van de prijzen en een gezellige lunch of diner als afsluiting. 

Vergoeding Er is een vrijwilligers vergoeding van
€ 10,- per bezoek. De reiskosten krijg je apart vergoed.  

Aanmelden 
Wanneer je denkt dat dit iets voor jou is, kun je contact opnemen met de coördinator van de Visitatiecommissie: 
Irma Kreuger
i.kreuger@upcmail.nl   
Tel 06- 463 27 864

Meer over de organisator

Cliëntenbelang Amsterdam


Plantage Middenlaan 14-1
1018 DD Amsterdam
Tel 020 75 25 100
info@clientenbelangamsterdam.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support