Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Model opvallend populair bij Jekuntmeer-bezoekers

Amsterdam, zaterdag 11 januari 2014

Plaatjes zeggen vaak meer dan mooie woorden, zo bewijzen ook de Jekuntmeer-bezoekers. De best bekeken activiteiten op deze site gingen allemaal vergezeld van een foto of een filmpje, waarmee de tekst onder de aandacht werd gebracht.  Of hadden een tekening, zoals bij de allerbest gevonden activiteit van 2013.
De activiteit ‘portrettekenen’,  aangeboden door Huis van de Wijk De Pijp, kreeg met afstand de meeste hits. Het gave, symmetrische gezicht van een jongensachtige dame (of is het een damesachtige jongen?) trok massale aandacht.

Dat de meest gezochte activiteit in stadsdeel Zuid plaatsvindt, mag gerust als toeval gezien worden. Verder niet een keer in 2013 werd een activiteit binnen Zuid vaker dan 100 keer gevonden.
Wat dat betreft deden de stadsdelen Oost (15 maal boven de 100), West (11 maal) en Nieuw-West (8 maal) het veel beter.  De op een na best gevonden activiteit vond dan ook plaats in Oost (‘Arabische les voor kinderen’) en voor de nummer drie was stadsdeel West verantwoordelijk (‘administratief medewerkster de papierwinkel’). Opvallend is dat de nummers twee en drie bij elkaar minder hits hadden dan de winnaar (525 om 574).

Verschillen en successen

Ook de grote verschillen tussen stadsdelen vallen op. De stadsdelen Noord en Zuidoost hadden net als Zuid slechts 1 activiteit die meer dan 100 hits scoorde. Stadsdeel Centrum deed het een tikkeltje beter en wist met twee activiteiten echt potten te breken. 
Dat sommige stadsdelen ver achterblijven bij andere hoeft overigens niet noodzakelijkerwijze te betekenen dat JeKuntMeer in die stadsdelen minder succes genereert. Ook een grotere verscheidenheid aan activiteiten kan betekenen dat mensen in die stadsdelen minder snel de keuze voor dezelfde activiteit maken.

De organisaties die het afgelopen jaar het meeste succes behaalden, waren:
Hi5-ScipHuis van de Wijk Slotervaart Zuid en Roads. Vier van hun activiteiten werden vaker dan 100 keer gevonden. Andere succesvolle organisaties waren Al Maarif, Cordaan, Hi5-HVO, Quinta Essentia en De Vrijwilligersacademie.


De cijfers van 2013 zijn voor Jekuntmeer.nl erg bemoedigend. Vooral als voortaan alle activiteiten met beeldmateriaal worden ondersteund, moet het aantal bezoekers de komende jaren verder kunnen groeien.

De top 3 van 2013


Nummer 1: Portrettekenen

Nummer 2: Arabische les voor kinderen
Nummer 3: Administratief medewerk(st)er - De Papierwinkel

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support