Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cursus Maatschappelijke Sportcoaches in Amsterdam

Amsterdam, dinsdag 24 juni 2014

In Harderwijk zijn afgelopen zaterdag twaalf nieuwe Maatschappelijke Sportcoaches gecertificeerd door tijdens de Aaltjesdagen hun praktijkopdracht te voltooien.Met het behaalde certificaat  en deze praktijkervaring op zak zijn er weer een groep Maatschappelijke sportcoaches klaargestoomd om sport in te zetten voor mensen uit deze bijzondere doelgroep. Na de zomervakantie zal de cursus weer gehouden worden in onder andere Amsterdam


Stichting Life Goals is opgericht om sport in te zetten ter bevordering van de participatie en re-integratie van kwetsbare mensen. In Nederland staan ruim een miljoen mensen ‘maatschappelijk buitenspel’. Dit zijn mensen die de aansluiting op sportief- en op maatschappelijk gebied (dreigen te) verliezen. Sport kan een enorme stimulans zijn om weer volwaardig deel te nemen. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Door creatieve projecten te ontwikkelen, brengt Stichting Life Goals samen met hun landelijke netwerk aan sportclubs, zorginstellingen, gemeenten en werkgevers jaarlijks duizenden mensen in beweging, op weg naar een betere toekomst!

De cursisten hadden naast de jaarlijkse Dutch Street Cup een straatvoetbaltoernooi georganiseerd waarin verschillende gemeenten van Noord-Veluwe werden vertegenwoordigd door mensen uit diverse zorginstellingen. In samenwerking met de gemeente Harderwijk en Veld42 bood Stichting Life Goals voor het tweede achtereenvolgende jaar de cursus aan in de Veluwe. Het bijzondere aan het deelnemersveld was dat iedereen op zijn of haar manier ervaring had met, of in aanraking is geweest met de doelgroep. Dit leidde tot boeiende verhalen en een interessante dialoog tussen de deelnemers. Gedurende de cursusdagen werden zij begeleid door cursusleider en sportpsycholoog Oliver de Koning waarbij diverse onderwerpen, zoals teamontwikkeling,  persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid ter sprake kwamen. 

Na de zomervakantie zal de cursus weer gehouden worden in onder andere Amsterdam en Rotterdam. Mocht jij ook interesse hebben om sport in te zetten voor de persoonlijke ontwikkeling van sociaal kwetsbare mensen, meld je dan snel aan via de site of stuur een mail naar info@stichtinglifegoals.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support