Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De tics van Tourette

Amsterdam, donderdag 1 mei 2014

Op 8 mei jongstleden was de laatste keer dat er een Psychiatrie Café Noord was.  Het ging over het syndroom van Gilles de la Tourette wat nogal eens voor misverstanden zorgt. De ongecontroleerde tics en dwanghandelingen hebben groot effect op de omgeving. Janneke Kaim, bij wie op haar twintigste het syndroom werd gediagnosteerd. Zij heeft als missie om misverstanden de wereld uit te helpen. Donderdag 8 mei verzorgde zij een gezellige voorlichtingsavond aan de Wingerdweg.

Gilles de la Tourette is een complex, chronisch, neuropsychiatrisch syndroom, gekarakteriseerd door motorische en vocale tics. Tourette komt voor bij naar schatting een op de honderd mensen en treft twee keer zoveel blanke mensen (non-Hispanics), als mensen met een donkere huidkleur of Hispanics. Bij mannen komt Tourette vaker voor dan bij vrouwen. (Informatie: Tourette Net)

Donderdag 8 mei verzorgde Janneke Kaim in het Psychiatrisch Café Noord een informatieavond over Tourette. Ze belichtte ook het thema dwanghandelingen. 

Kaim put uit eigen ervaringen, maar maakt ook gebruik van gegevens uit het informatieplatform over Tourette dat zij zelf heeft opgezet en dat Tourette Net is gaan heten (zie Tourette Net). Tourette Net informeert betrokkenen en geïnteresseerden over Gilles de la Tourette en wil meer bekendheid aan het syndroom geven. Kaim geeft regelmatig lezingen.  

De avond was voor iedereen die betrokken was of betrokken wil zijn bij psychiatrie. De toegang was vrij. Eten kun je voor  € 2,50 (als je vooraf hebt aangegeven dat je mee wilt eten).


Locatie: 
DAC
Wingerdweg 4
Amsterdam (Noord)

Contact en informatie:
Voor meer info over komende data van het Psychiatrie Café
Reserveer voor de gezamenlijke maaltijd vooraf bij: Ellina van der Boon
evdboon@deregenboog.org (€ 2,50)
tel: 06 38824566
of bij DAC Wingerdweg 020 4949616

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support