De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Psychiatrie café | Fountainhouse

Amsterdam, woensdag 4 juni 2014

Donderdag 12 juni gaat het psychiatrie café over het Fountainhouse model; een model voor psychosociale rehabilitatie ontstaan in 1948 in New York. Een Fountainhouse is een clubhuis voor mensen met een psychiatrische achtergrond, waarbij er op een gelijkwaardige manier omgegaan en gewerkt wordt. De manier van werken gaat uit van de behoefte van mensen om ergens bij te horen, zich veilig te kunnen voelen, nuttig te zijn, relaties met anderen te kunnen onderhouden en zichzelf te kunnen ontwikkelen. Het is een plek waar men welkom is en gerespecteerd wordt.

Wereldwijd zijn er 300 clubhuizen die werken volgens dit model. Amsterdam heeft vooralsnog het enige Fountainhouse clubhuis in Nederland: de Waterheuvel.

Het activiteitencentrum aan de Wingerdweg in Amsterdam Noord is hard op weg het tweede clubhuis van Amsterdam te worden. Er is ook een clubhuis in Almere en in Groningen is men bezig er een op te zetten.

Benieuwd hoe een Fountainhouse werkt en hoe ver DAC Wingerdweg is? De Waterheuvel en Cordaan locatie de Wingerdweg vertellen hun verhaal!  

Betrokken bij de psychiatrie? DAC Wingerdweg ontvangt ons gastvrij. Je bent van harte welkom! De toegang is vrij. 

Vooraf aan het thema wordt door de Regenboog een eenvoudige, maar smakelijke maaltijd verzorgd (€ 2,50). Om 17.30 uur kunt u aanschuiven. Reserveren vooraf is noodzakelijk. U kunt vooraf reserveren bij Ellina van der Boon van de Regenboog, via informelezorg@deregenboog.org of via 020- 6839260. Of aan de balie bij DAC Wingerdweg (020 4949616). 

Er is de mogelijkheid om na 20.30 uur een (alcoholisch) drankje te drinken.  

Informatie:      
Marijn Rümke 06-25005470 of marijn.rumke@mentrum.nl 

Locatie: 
DAC Wingerdweg, Wingerdweg ­­4, 1031 CA Amsterdam

Het Psychiatrie Café Noord wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Noord.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support