Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Start nieuw maatjesproject voor bewoners uit Oost

Amsterdam, maandag 30 juni 2014

AMSTERDAM – Vanaf 1 juli 2014 start Stichting Prisma in Amsterdam Oost met het maatjesproject Samen Actief. Met dit initiatief worden buurtbewoners met een verstandelijke beperking gekoppeld aan vrijwilligers. Samen gaan ze dingen ondernemen in de buurt. Bijvoorbeeld samen naar een sportclub, samen naar een buurtrestaurant of samen naar een bingo in de buurt.

“Ik voel me eenzaam, omdat ik geen vriend heb en mijn familie weinig zie. Ik zou het erg fijn vinden als ik iemand zou hebben waarmee ik leuke dingen kan doen!” – Diana (56)
 
Eenzaamheid komt steeds meer in de belangstelling te staan, en dat is onder mensen met een verstandelijke beperking niet minder. Net als Diana zijn er veel mensen met een verstandelijke beperking die beschikken over een beperkt sociaal netwerk. Met de wijzigingen in de AWBZ en de bezuinigingen in de zorg is de verwachting dat deze problematiek alleen nog maar zal groeien. Het maatjes project Samen Actief van Stichting Prisma biedt hier een oplossing voor.

Remco Wiggers, coördinerend begeleider bij Philadelphia zorg: ‘Onze cliënten hebben behoefte aan een steuntje in de rug als het gaan om mee doen aan activiteiten in de buurt en het maken van contacten. Helaas hebben wij als begeleiders te weinig gelegenheid om hen hierin te begeleiden. We zijn dan ook erg blij met dit initiatief’.


Vrijwilligers gezocht.

Het animo voor maatjes is groot. Rosanne Noumon, projectmedewerker Samen Actief: ‘Meteen bij de start van het project kregen we al vragen voor maatjes binnen. Voor deze mensen zijn we nu opzoek vrijwilligers. Dit is een uitdaging maar ik verwacht dat het ons gaat lukken. Het is erg dankbaar en leerzaam vrijwilligerswerk. Het is gewoon heel fijn om op deze manier voor een ander iets te betekenen’.

Voor meer informatie, aanmelding als vrijwilliger of deelnemer voor Samen Actief kijk op www.stichtingprisma.nl.
Of neem contact op met Stichting Prisma, Rosanne Noumon 06 36527952 (bereikbaar op dinsdag en woensdag).

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support