De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Post Oost in voormalig postkantoor open

Amsterdam, vrijdag 28 februari 2014

Het participatiecentrum voor bewoners van stadsdeel Oost is sinds kort geopend. Met een feest op donderdag 6 maart krijgt deze opening een officieel tintje.

Post Oost heet het nieuwe participatiecentrum voor stadsdeel Oost, met een vette knipoog naar het postkantoor dat vroeger op het bezoekadres aan de Wijttenbachstraat gevestigd was.

Post Oost is bedoeld voor alle bewoners uit het stadsdeel die werk zoeken of willen meedoen aan activiteiten.
In Post Oost is een groot aanbod aan onbetaald werk te vinden. Ook kunnen bewoners hier terecht voor de (meestal gratis) cursussen en trainingen die je nodig hebt om een passende baan of vrijwilligersklus te vinden, zoals computerles of sollicitatie- en presentatietraining.

Ook wordt de weg gewezen naar activiteiten in de buurt, bijvoorbeeld bewegen, koken of Nederlandse les.

Speciaal voor jongeren is er Club Info met spreekuren over school, stage of werk. Ook Het Wijksteunpunt Wonen is in Post Oost gehuisvest met informatie over huren en wonen.

In Post Oost werken diverse organisaties samen, zoals ViiA, Civic, Dynamo, Taalwijzer, DWI, MEE en KansenNet, maar zijn ook vrijwilligers actief.

Post Oost is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Bij de opening op 6 maart tussen 15.00 en 17.30 uur zijn alle bewoners van harte welkom. Er bestaat de mogelijkheid om informeel het aanbod te verkennen en om contact te maken met betrokkenen. Wethouder Lieke Thesingh doet de openingshandeling. Aan het einde zijn er hapjes en is er een drankje.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support