Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Training Ouwer met Power van start in Zuid!

Amsterdam, dinsdag 25 maart 2014

Ouwer met Power is een training weerbaarheid & zelfverdediging voor 60-plussers. In samenwerking met de Politie Amsterdam, Dynamo en PuurZuid worden 12 lessen georganiseerd onder leiding van professionele docenten. Alle thema`s hebben betrekking op veiligheid en het voorkomen van onveilige situatie. Op 28 maart begint de voorbereidende workshop.

Training weerbaarheid & zelfverdediging voor ouderen
Ouwer met power, zo heet de training weerbaarheid & zelfverdediging van Dynamo voor 60+ buurtbewoners. Ouderen gaan tijdens de 12 lessen aan de slag om zichzelf mentaal en fysiek sterk en vaardig te maken. Daarbij maakt het geen verschil of zij een beperking hebben. De deelnemers krijgen handvatten om onveilige situaties te voorkomen, te herkennen en zo nodig te handelen. Ouderen voelen zich veiliger, door weerbaarder te zijn.

Theorie en praktijk
Na een theoretisch en/of informatief gedeelte spelen de ouderen voorkomende situaties na onder leiding van Robin Martosatiman en Nadia Laiti , professionele docenten weerbaarheid & zelfverdediging en gevaarsbeheersing. Resultaat is niet alleen een veiliger gevoel op straat en thuis, maar de deelnemers voelen zich ook sterker in hun schoenen staan op andere vlakken.
De goede samenwerking met de politie, Dynamo en PuurZuid is een belangrijk onderdeel van het succes. De deelnemers, die soms ooit zelf slachtoffer van geweld zijn geweest, weten via de politie, Dynamo of PuurZuid de weg naar de cursus te vinden. Bovendien krijgen zij tijdens de training allerlei interessante informatie aangereikt door de samenwerkingspartners en oefenen zij zich in verschillende vaardigheden.

Nu ook in stadsdeel Zuid
Ouwer met Power werd de afgelopen jaren al meerdere malen in het stadsdeel Oost met succes georganiseerd. We zijn blij de cursus nu ook in het Stadsdeel Zuid te kunnen aanbieden.

Voorbereidende workshop: vrijdag 28 maart 12.30-13.30 uur
Start cursus: donderdag 10 april 10.00-12.00 uur (totaal 12 lessen)
Locatie: Huis van de Wijk Buitenveldert, A. J. Ernststraat 112

Meer informatie of aanmelden
Jolanda Huizinga van Dynamo, jhuizinga@dynamo-amsterdam.nl, 06 47 94 61 11

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support