Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Samen sterk tegen armoede

Amsterdam, woensdag 2 juli 2014

Ben je iemand die te maken heeft gehad met armoede en uitsluiting? Wil en kun je jouw verhaal inzetten voor anderen? Doe dan mee aan de opleiding tot ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting.

Samen sterk
Voor mensen die zich met hun eigen verhaal willen inzetten voor anderen biedt Samenwonen-Samenleven de opleiding Ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting aan.

Het programma in het kort
Deel I, training
Zeven weken lang leer je in een groep hoe je je eigen verhaal van armoede als deskundige kunt inzetten om lotgenoten te ondersteunen en sterker te maken.
Deel II, stage
Na het succesvol afronden van de training ga je door naar de stage. In deze stage neem je drie maanden lang deel aan verschillende activiteiten van SW-SL of samenwerkende organisaties. Dit betekent: 12-16 uur per week actief in je eigen stadsdeel. je ontvangt begeleiding en intervisie.
Deel III, zelfstandige praktijk als ervaringsdeskundige
Bij positief afronden van de eerste twee delen, ontvang je een certificaat en kun je aan de slag als ervaringsdeskundige bij SW-SL. Bij de inloopspreekuren bijvoorbeeld. Ook tijdens deze zelfstandige praktijk blijf je ondersteuning en intervisie van SW-SL krijgen. Je kunt (afhankelijk van het aantal uren) een vrijwilligerscontract, een vrijwilligersvergoeding en een onkostenregeling krijgen.

Aanmelden
Als je je aanmeldt word je uitgenodigd voor een gesprek. Samen wordt dan bekeken of de opleiding iets voor jou is. Of de verwachtingen over een weer bij elkaar aansluiten. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij het Nederlands voldoende beheersen (in woord en schrift).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Dite Bultje. D.Bultje@sw-sl.nl, 0623713693. Zij kan je alles vertellen over de opleiding.

Ook kun je met haar collega’s in de stadsdelen contact zoeken.
Amsterdam Nieuw-West, Fatiha Errafay f.errafay@sw-sl.nl, tel. 06-10104954
Amsterdam West, Peter Faber, p.faber@sw-sl.nl, 0620922902
Amsterdam Zuidoost, Karine Klappe, k.klappe@sw-sl.nl, 0620879180

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support