Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nomineer dé activiteit voor sporters met een beperking

Amsterdam, dinsdag 14 juli 2020

Voor het 6e jaar op rij wordt in december tijdens het Topsportgala van de gemeente Amsterdam de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Dit jaar kan íedereen een activiteit nomineren voor de Amsterdamse Pluim. 

De Amsterdamse Pluim is een prijs voor sportorganisaties en -verenigingen met een aanbod voor mensen met een beperking. Via dit formulier kun je tot 10 augustus een organisatie of vereniging nomineren.     

In 2019 ontving Beter Judo de Amsterdamse Pluim uit handen van wethouder Simone Kukenheim. In 2018 ging de Pluim naar de honkbalvereniging Amsterdam North Stars voor hun aanbod voor mensen met een (verstandelijke) beperking en in 2017 naar Running Blind voor mensen met een visuele beperking.

bijdragen aan toegankelijkheid

Je kunt elke sportorganisatie en -vereniging voor sporters met een beperking in Groot-Amsterdam dit jaar nomineren. Voorwaarde voor een nominatie is dat ze bijdragen aan de toegankelijkheid van het sportaanbod en de -accommodatie. En dat vrijwilligers de drijvende kracht zijn achter de activiteit. Uit alle ingestuurde nominaties maakt een stuurgroep van de initiatiefnemers een selectie. Vervolgens bezoekt een visitatiecommissie de genomineerden en mkaakt hiervan een verslag. De commissie bestaat uit ervaringsdeskundigen. Aan de hand van het verslag stelt de stuurgroep een top 3 samen. Deze maken we in oktober bekend. Hieruit kiest het publiek de winnaar.

initiatiefnemers
De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Stichting De Omslag, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Cordaan en het Longfonds.  

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support