Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Samen stoppen met roken

Amsterdam, woensdag 8 januari 2020

Stoppen met roken is vaak heel moeilijk. Wil je graag stoppen met roken en kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Meld je dan aan voor de cursus `Stoppen met roken` van Roads B.V. en leer stoppen in een (gesloten) groep!

Deze cursus duurt 22 weken en is bedoeld voor mensen met een psychiatrische en-of verslavingsachtergrond. Elke week kom je twee uur bij elkaar aan het Obiplein 16.

Starten met een informatiebijeenkomst
De cursus start met een informatiebijeenkomst en heeft elke bijeenkomst dezelfde opbouw waarin de volgende onderwerpen worden besproken: een blaastest om de hoeveelheid koolmonoxide in je longen te meten, waarom het belangrijk is om met roken te stoppen, vertrouwen in het resultaat en trek in roken. Verder doe je een conditietest en worden er foto`s gemaakt van van voor en na het stoppen.

Diverse werkvormen
Je werkt met een werkboek met daarin achtergrondinformatie, oefeningen en huiswerkopdrachten. Ook maken de begeleiders gebruik van diverse werkvormen zoals visualisaties, ontspanningsoefeningen en muziek. Vaak kan het noodzakelijk zijn om bij het stoppen hulpmiddelen en medicatie te gebruiken. Dit gaat in overleg met de behandelaar/arts. De cursus is gratis voor deelnemers van Roads.

Meld je aan!
Begin 2020 gezond en geef je snel op voor deze cursus! Lees voor meer informatie dit ervaringsverhaal en meld je aan via het telefoonnummer of contactformulier bij het project op deze website.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support