De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vrijwilligers gezocht voor de Actie Stille Armoede !

Amsterdam, maandag 17 december 2012

Zoals u weet is er in Nederland veel stille armoede! Het gaat hierbij om mensen die zich - door welke omstandigheden dan ook - financieel niets extra’s kunnen veroorloven. Vaak gaan andere (on)kosten voor en blijft er geen geld over voor een goede maaltijd. En kunnen deze mensen daardoor vaak geen echte Kerst vieren. 

Stichting Actie Stille Armoede zoekt voor de komende dagen vrijwilligers die bereid zijn kerstpakketten rond te brengen voor mensen die op of onder de armoedegrens leven en die in aanmerking zijn gekomen voor zo`n kerstpakket.

Deze situatie kan iedereen overkomen, denk bijvoorbeeld aan een scheiding, verlies van inkomen, ziekte, of een partner die plotseling wegvalt enz. Een deel van deze mensen vindt aansluiting bij de voedselbank en is bekend bij  hulpverlening. Echter, bij velen overheerst een gevoel van schaamte, of men verdient net enkele euro’s teveel, om aanspraak op deze faciliteiten te maken.Voor deze doelgroep hebben wij augustus 2012 de stichting ‘Actie Stille Armoede’ opgericht. Deze stichting wil een lichtpuntje zijn voor mensen die leven in stille armoede.

Achtergrond
Het idee om extra aandacht te geven aan mensen die leven in stille armoede is ontstaan vanuit een particulier initiatief. De oprichter(s) van de stichting hebben zelf ervaren hoe het is om in stille armoede te leven. Zij zijn in 2007, zonder subsidie, begonnen met het inzamelen en bezorgen van 50 kerstpakken. Het aanbod van goederen en diensten kwam al snel op gang, omdat de meeste bedrijven en winkeliers het een goed initiatief vonden. Ook de vraag naar kerstpakketten nam toe, waarbij kritisch werd gekeken of de mensen op of onder de armoedegrens zaten. In 2011 werden er al 983 pakketten bezorgd door heel Nederland.

De actie is ook dit jaar weer een groot succes en er zijn ongeveer 1600 pakketten beschikbaar deze Kerst. Veel organisaties en particulieren hebben een bijdrage geleverd om de pakketten te vullen of hebben geholpen bij het inpakken van de pakketten.  

Hulp nodig
De stichting zoekt nog hulp bij de bezorging van de pakketten.

De bezorging kan plaatsvinden tussen 17 en 24 december en is flexibel in te plannen.

Wie mee wil helpen heeft wel eigen vervoer nodig. Iedereen die wil helpen of iemand kent die wil helpen, is van harte welkom!

Aanmelden
Herman Farenhorst
Email: info@actiestillearmoede.nl
Mobiel 06-28598695.

www.actiestillearmoede.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support