De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Week tegen Eenzaamheid; de Langste Eettafel van Nederland

Amsterdam, vrijdag 14 september 2012

Samen eten verbindt! Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen. Daarom wil Coalitie Erbij tijdens de Week tegen Eenzaamheid (26 september t/m 5 oktober) de Langste Eettafel van Nederland met u vormen. Het idee is dat overal in het land mensen met elkaar aan tafel gaan, aan grote en kleine eettafels. Door alle tafels aan te melden op deze website en te verbinden, maken we online De Langste Eettafel van Nederland.

Ons doel is een tafel met maar liefst 20.000 gasten! Organiseer zelf een eettafel of schuif lekker aan bij een eettafel bij u in de buurt.

Zelf een eettafel organiseren
U kunt tijdens de Week tegen Eenzaamheid een eettafel organiseren: bij u thuis maar ook bij uw sportclub, uw bedrijf, de zorginstelling om de hoek, in het buurthuis, bij uw studentenvereniging en noem maar op. Iedereen kan de mouwen opstropen en een lange eettafel organiseren.Om de organisatie van uw eettafel zo handig mogelijk te maken hebben wij een pagina gemaakt waar u allerlei tips en trucs vindt voor het organiseren van een eettafel. Op deze pagina vindt u onder andere tips om sponsoren te vinden, links naar websites met recepten voor grote groepen en interessante weetjes die u kunnen helpen bij de uitvoering.

Uw tafel aanmelden
Wij vragen u om uw  tafel aan te melden en het aantal gasten. Zo maken wij een totaaloverzicht van alle eettafels in Nederland. U kunt u tafel aanmelden via het aanmeldformulier op deze website. 

Social Dining
Dit jaar bieden wij de exclusieve mogelijkheid om uw tafel ook aan te melden via www.socialdining.nl (naast het aanmelden via onze website). Social Dining is een real-life sociaal netwerk waar mensen elkaar bij een etentje ‘in het echt’ ontmoeten. Door uw tafel aan te melden via social dining, bereikt u iedereen in de Social Dining Community. Zo kunt u gemakkelijk vaker een tafel organiseren of ergens aanschuiven. 

Aanschuivers welkom?
Mag iedereen aanschuiven aan uw tafel? Dat kunt u aangeven op het aanmeldformulier. Wij vermelden dat vervolgens op deze website. Natuurlijk dienen deze mensen zich eerst bij u aan te melden zodat u weet hoeveel gasten u aan tafel krijgt.
Wilt u liever voor een besloten groep een tafel organiseren dan kan dat natuurlijk ook. U geeft dit aan op het aanmeldformulier.

Aanschuiven bij een bestaande tafel
U wilt graag meedoen en aanschuiven bij één van de eettafels? Houd deze pagina in de gaten. Binnenkort staan alle eettafels hier vermeld en ziet u waar u lekker kunt aanschuiven. Het idee van De Langste Eettafel van Nederland sluit aan bij het thema van de Week tegen Eenzaamheid: ‘Kom de deur uit’. Dit initiatief biedt een mooie gelegenheid om met mensen te eten die u nog niet zo goed kent en graag beter wilt leren kennen. Het is ook een kans om mensen te vragen die een gezellige avond kunnen gebruiken.

Pakket
Als u een langste eettafel organiseert kunt u op het aanmeldformulier aangeven of u een langste eettafel pakket wilt bestellen. Het pakket bestaat uit placemats, posters en een “menukaart” met daarop leuke prikkelende vragen waardoor u uw tafelgenoten beter leert kennen. Optioneel zitten er ook invulbare uitnodigingsflyers bij, die per 50 stuks zijn te bestellen. Op de posters en de uitnodigingsflyers kunt u zelf de gegevens van uw eettafel schrijven. Op deze manier kunt u op een eenvoudige manier leuke persoonlijke uitnodigingen maken en uw eettafel aankondigen. Voor tafels vanaf twaalf personen is dit pakket kosteloos aan te vragen via het aanmeldformulier van de Langste Eettafel.

Prijzen
Om uw deelname aan de Langste Eettafel nog leuker te maken, stelt Coalitie Erbij een aantal mooie prijzen ter beschikking voor de leukste en Langste Eettafels. Deel uw ervaringen met foto`s van uw Langste Eettafel met ons, via week@coalitieerbij.nl, facebook of twitter (#komdedeuruit), en maak kans op mooie prijzen.

Zo wordt onder de reacties een voedselpakket verloot ter waarde van €250,-, winnen de leukste reacties een kookpakket en wordt de tafel met de meeste deelnemers beloond met een mooie oorkonde met foto. U kunt meedoen door uw ervaringen en foto`s in te sturen vóór 12 oktober.

De winnaars worden in week 42 bekend gemaakt. Alleen eettafels die zijn aangemeld via www.komdedeuruit.nl, maken kans op één van de prijzen. De prijzen worden uitgereikt via de organisatoren van de betreffende eettafel. Vermeld bij uw reactie dus goed om welke eettafel het gaat. Naast bekendmaking op onze website, krijgen de organisatoren van de winnende eettafels persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.Ook verloot het VSBfonds 10 dinerbonnen voor 2 personen. In het pakket wat u als organisator kunt bestellen, zitten `menukaarten`, met daarop leuke vragen. Alle gasten kunnen meedoen, door deze ingevulde menukaart in te leveren bij de organisator van de eettafel. Onder de ingevulde en opgestuurde menukaarten, worden 10 dinerbonnen verloot. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.  

Wij wensen iedereen veel plezier!

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support