De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Alternatief Songfestival

Amsterdam, woensdag 23 mei 2012

Grandioos Jubileum Feest !

Het zit het erop. Het Jubileumweekend van het Leger des Heils is voorbij. We kijken terug op een geslaagd feest met bijzondere ontmoetingen, een  koninklijk gala, samenkomsten, en een jubileumfestival met muziek, veel muziek. 

Maar er komt nog meer: De Andere Finale : Een alternatief songfestival waarbij onbekende talenten uit het werkveld van het Leger des Heils bekende liedjes uit de historie van het Eurovisie Songfestival zingen. 

De uitzending van de ‘De Andere Finale’ is op zaterdag 26 mei 2012 om 19.00 uur op Ned 2 bij de RKK. Kijken dus!

Ook de leden van de vakjury voor ‘De Andere Finale’ zijn bekend. Het zijn songfestivalkenner Cornald Maas, zangeres Do en radiomaker Frits Spits. Juryvoorzitter is Cornald Maas. In Spits vertelt Cornald Maas dat hij het een mooi idee vindt dat mensen die het in hun leven niet gemakkelijk hebben gehad, voor één keer in de schijnwerpers staan en met songfestivalliedjes even al hun leed kunnen vergeten. 

De Andere Finale wordt begeleid door een live orkest, de bigband ‘The Convocation’ (www.convocation.nl). Cornald Maas: “Ik vind het leuk dat er weer een live orkest bij is. Dat is bij het echte songfestival al sinds 1999 niet meer zo, omdat er met 42 deelnemende landen gewoonweg niet genoeg repetitietijd is. Daardoor is een deel van de magie verdwenen.”

Catherine Keyl en Wilfred Kemp, presentatoren van de avond, beloven een groots spektakel met bijzondere verhalen en ontroerende momenten. En natuurlijk met bekende songfestivalliedjes van onder andere Johnny Logan, ABBA, Mouth & McNeal en Cliff Richard. Aan de kandidaten zal het niet liggen !

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support