De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdammers omarmen theaterfestival de Parade

Amsterdam, zaterdag 18 augustus 2012

De Parade, het rondreizende theaterfestival dat elke zomer vier steden aan doet, wordt in Amsterdam al jaren het best bezocht. Hoewel in Utrecht, Rotterdam en Den Haag ook niet geklaagd mag worden over de bezoekersaantallen, lijken Amsterdammers het festival toch het meest te omarmen. Maar de feestelijke aard van de Amsterdamse Paradeganger heeft ook een keerzijde.

In Rotterdam kent iedereen elkaar, in Den Haag zijn de mensen keurig en Utrechters zijn lief. Maar als je in Amsterdam niet doorloopt, krijg je zo een duw`, zei oprichter van de Parade Terts Brinkhoff dinsdag in een interview met AT5. 

Desondanks is het volgens Brinkhoff `toch een beetje thuiskomen in Amsterdam.` Het festival trekt jaarlijks immers een grote groep vaste bezoekers aan, die de voorstellingen van de Parade hoog in het vaandel hebben staan. Dat blijkt ook wel, want Paradegangers in de hoofdstad zijn zeer vrijgevig van aard. `In Amsterdam betalen mensen met briefjes van vijftig, terwijl dat in Utrecht met munten gebeurt`, licht Nils Mevius toe. 

Mevius, die verantwoordelijk is voor het horecabeleid van de Parade, doet nog een onthulling: de Amsterdammer houdt wel van een drankje. Zelfs veel meer dan Paradegangers in andere steden. `We merken dat het in de hoofdstad het moeilijkst is om een goed evenwicht tussen horeca en theater te behouden`, meldt Mevius in een AT5-reportage van 2011

De Amsterdamse Paradeganger geniet dus met volle teugen van alles wat het rondreizende theaterfestival te bieden heeft. Het publiek kan zich inmiddels overigens weer opmaken voor het twee weken durende feest, want de de opbouw van het festivalterrein is in volle gang.

Tot en met 26 augustus vindt het theaterfestival plaats het Martin Luther Kingpark.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support