De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De Bos & Lommer Wijkeconomie

Amsterdam, dinsdag 9 oktober 2012

In Bos en Lommer is op 4 november weer een bijeenkomst georganiseerd waarbij bewoners wat de buurt nu te bieden heeft, wat er ontbreekt en wat er bij de deelnemers allemaal voor nieuwe  ideeën zijn voor en door de buurt. De bijeenkomst maakt deel uit van `Bos en Lommer WERKT!` georganiseerd door een groep ondernemende bewoners en professionals. Bedrijven, stadsdelen en corporaties adviseren ons waar nodig en werken met ons samen. Ze besteden werk aan ons uit. Werk voor de wijk, in de wijk en door de wijk. Wat we daarmee verdienen, investeren we weer in onze ontwikkeling en in de wijkeconomie. Kijk hier voor een videofilm over Bos en Lommer WERKT.

Community mapping

Het in kaart brengen van de buurt door haar bewoners wordt ook wel `community mapping` genoemd. Op 4 november van ... tot .... op de ... zullen buurtbewoners samenkomen om dit onder begeleiding van Diversity Joy te doen. U bent van harte welkom om bij te dragen aan de community mapping.

Waar ligt het werk?
 

Een eerste groep actieve Bos en Lommerbewoners inventariseert waar de behoeften en kansen liggen, en welk onbenut talent en vakmanschap er is, welke diensten en taken de wijk zelf kan oppakken en waar ze werk van kunnen maken.

Ondernemerstraining

Vervolgens wordt gekeken hoe de geldstromen lopen en hoe die ingezet kunnen worden voor werk in, voor en door de wijkbewoners zelf. Met de meest kansrijke ideeën gaan we aan de slag. In een intensieve leerperiode van vier tot zes weken worden buurtbedrijven opgestart. 

Samenwerken

Alle bedrijven en initiatieven samen vormen een buurtcoöperatie, die lopende en nieuwe projecten opzet en begeleidt. En waaraan bedrijven, stadsdelen en corporaties werk kunnen uitbesteden. Zo vormen we een wijkeconomie, waarvan bewoners zelf de motor zijn.

Meedoen?

We kunnen uw kennis, ervaring en inzet goed gebruiken. Daarom nodigen we u uit om met ons mee te denken en doen. Meer informatie bij Helen Meesters projectsecr@steunpuntwonen.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support