De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdam wordt European City of Trees

Amsterdam, vrijdag 4 mei 2012

Amsterdam is voor het jaar 2012 benoemd tot European City of Trees.

Deze Award wordt toegekend aan een stad die toonaangevende activiteiten ontplooit in het beleid, beheer en burgerparticipatie van bomen in een stedelijke omgeving. 

Amsterdam is voor het jaar 2012 door de European Arboricultural Councel (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten uit 21 landen, benoemd tot European City of Trees. De afgelopen jaren is de Award uitgereikte aan Turku (Finland 2011), Praag (Tsjechië 2010 ), Malmö (Noorwegen 2009), Torino (Italië 2008) en Valencia (Spanje 2007).

Deze aankondiging werd gedaan bij de start van Springsnow, het iepenfestival waarmee Amsterdam vanaf dit jaar de magie van de lentesneeuw viert.

Amsterdam krijgt deze benoeming op basis van de van oudsher én huidige systematische aanplant van bomen. Zo zijn de iepen langs de grachten onlosmakelijk verbonden met de status van UNESCO werelderfgoed. En staan nergens ter wereld zoveel (75.000) iepen bij elkaar in een stedelijke omgeving. De stad heeft als eerbetoon in 2011 zelfs een iepen-arboretum geopend, dat mondiaal gezien een zeer unieke collectie bevat, waardoor boomliefhebbers uit binnen- en buitenland  speciaal hiervoor naar Amsterdam komen.

De prijs wordt vrijdag 11 mei 2012 uitgereikt aan Wethouder Freek Ossel, tijdens de Nationale Klimkampioenschappen voor Boomverzorgers in Amsterdam-Noord.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support