De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vrijwilligers gezocht voor start Fruit4Sport

Amsterdam, vrijdag 26 oktober 2012

Op de sportparken Middenmeer en Voorland in stadsdeel Oost zijn dit voorjaar een flink aantal fruitbomen en fruitdragende heesters geplant. Doel hiervan: bevorderen van een gezonde leefstijl om zo ziektes als jeugdobesitas te voorkomen. Iedereen kan een miniboomgaard adopteren.

Zaterdag 3 november gaat het project met de naam ‘Fruit4Sport` officieel van start. We zoeken nog vrijwilligers om ons te helpen bij het uitdelen van appels aan sporters en bezoekers. Doet u mee?

Op de sportparken staan in totaal 216 fruitbomen en 510 heesters verdeeld over allerlei boomgaardjes en perkjes. Er staan Peren, Appels, Notenbomen, Hazelnoten, Veenbessen, Krentenbomen, Frambozen, Kruisbessen, Bramen en Rode Bessen. Elk miniboomgaardje kan worden geadopteerd door wie dat maar wil: teams, verenigingen, bedrijven, vriendenclubs, omwonenden, noem maar op. Adoptie betekent dat u helpt bij de verzorging van de boomgaardjes en het oogsten van het fruit. U wordt daarbij geholpen door medewerkers van de sportparken en door de Wageningen Universiteit.

Vrijwilligers gezocht voor 3 november
Op zaterdag 3 november gaat Fruit4Sport officieel van start. Om het project onder de aandacht te brengen, krijgen alle sporters en bezoekers van de sportparken tussen 10.00 en 14.00 uur een appel uitgereikt, onder andere uit handen van stadsdeelwethouder Groen Nevin Özütok. We zoeken nog vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Wilt u op 3 november een steentje bijdragen om dit belangrijke project te promoten? Graag! U kunt zich aanmelden bij Hellen Velders, h.velders@oost.amsterdam.nl, telefoon 020 - 25 35148      

Gezonde kantines
Fruit4Sport is een pilotproject van de Wageningen Universiteit en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in samenwerking met stadsdeel Oost. Uit onderzoek blijkt dat sportterreinen een unieke plaats kunnen zijn om gezond eetgedrag te stimuleren, als onderdeel van een gezonde leefstijl. Het fruit biedt een gezond alternatief voor het gebruikelijke aanbod aan voeding in de kantines. De sportparken Middenmeer-Voorland zijn de eerste sportparken in Nederland waar voor dit doel fruitbomen zijn aangeplant.

Adoptie van een miniboomgaard
Heeft u interesse in de adoptie van een miniboomgaard? Neem dan contact op met Marc Ravensloot van de Universiteit Wageningen, e-mail marc.ravesloot@wur.nl, telefoon 0488 - 473731      .

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support