De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Schoonmaakhelden met vakantie

Amsterdam, vrijdag 3 augustus 2012

De schoonmaakhelden in Oost zijn begonnen aan een welverdiende vakantie. Ook dit schooljaar hielpen de helden weer mee hun buurt schoon te houden en leerden zij meer over het milieu en recycling . In de Indische Buurt viert het project dit jaar zijn vijfjarig jubileum.

In stadsdeel Oost zijn schoonmaakhelden actief. Stoere kids die op basisschool, naschoolse opvang of andere organisatie spelenderwijs leren hoe belangrijk een schone buurt is.

Onder begeleiding gaan zij samen de straat op om het zwerfafval in de buurt op te ruimen. En leren door verschillende workshops meer over het milieu en recycling.

Het project startte in januari 2008 in de Indische Buurt. In juni van dit jaar vierden de scholen in deze buurt het vijfjarig bestaan met een video-quiz in de klas. Daarna werden onder leiding van een kunstenaar de afvalcontainers op het Sumatraplantsoen versierd, die samen met stadsdeelwethouder Lieke Thesingh werden onthuld.  Deze maand nog  trotseerden schoonmaakhelden van speeltuin Batavia het slechte weer met een stormachtige schoonmaakactie. De schoonmaakhelden-lessen duren steeds drie maanden. De kinderen ondernemen allerlei activiteiten; zoals een bezoek aan het Afvalpunt of het  interviewen van buurtbewoners. Het programma wordt steevast afgesloten met een diploma uitreiking en een feestje of workshop.

Ook op IJburg, in de Transvaalbuurt en in het Oostelijk Havengebied zijn helden actief. En sinds dit jaar doet ook kinderen uit de Dapperbuurt mee. Daarnaast heeft het project zich op verzoek van de deelnemende scholen uitgebreid naar de kleuterklassen. Inmiddels doen er in Oost zo`n 1400 kinderen mee.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support