De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdam bedankt alle vrijwilligers!

Amsterdam, donderdag 6 december 2012

Op 7 december is het Internationale Vrijwilligersdag. De Gemeente Amsterdam, Vrijwilligersacademie, Stichting laluz, Stichting Present Amsterdam, Amsterdam Cares, Gilde Amsterdam, de Unie van Vrijwilligers en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam hebben hun krachten gebundeld om de vrijwilligers van Amsterdam te bedanken.

Zoveel vrijwilligers!
In 2011 waren er 344.679 Amsterdammers actief in het vrijwilligerswerk. Sommige mensen werken een aantal uurtjes in de maand en sommigen doen het meerdere dagen per week.
Alles passeert de revue: jongeren begeleiden in het buurthuis, het bejaardentehuis helpen met de maandelijkse bingoavond of het organiseren van een evenement in de stad. Vooral in tijden van bezuinigingen zijn vrijwilligers goud waard en houden ze organisaties op de been die anders verloren zouden gaan.

Milieuvriendelijke graffiti op de stoep

Op 7 december bedanken de organisaties alle vrijwilligers in Amsterdam door middel van reverse graffiti: een milieuvriendelijke uiting op straat waarbij een ontwerp op de stoeptegels wordt schoongespoten. De dankboodschap is zichtbaar op 24 locaties in de stad, zoals voor het OLVG, Centraal Station en bij de Jaap van Eedenbaan.

Bedank ook een vrijwilliger!
De organisaties roepen alle Amsterdammers op om ook vrijwilligers te bedanken. Op 7 december posten ze een foto van de dankboodschap op Facebook met daaronder de tekst: “Wil jij ook de vrijwilligers van Amsterdam bedanken? Klik dan op ‘vind ik leuk’. Zo kan elke inwoner van Amsterdam meedoen aan deze actie.
Zie www.facebook.com/Amsterdambedanktallevrijwilligers

#020bedankt
Zit je niet op Facebook en wel op Twitter? Gebruik dan #020bedankt in je tweet.

Reportage op AT5
De zender AT5 maakt een reportage over de dankboodschap op straat door een aantal locaties te bezoeken en te peilen wat voorbijgangers vinden van de uiting. Doen zij zelf ook vrijwilligerswerk of willen ze zelf nog iemand bedanken voor hun inzet? Deze reportage wordt uitgezonden van 11 t/m 18 december

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support