De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

VoorleesExpress Amsterdam gaat groeien!

Amsterdam, vrijdag 12 oktober 2012

Het landelijk leesstimuleringsproject de VoorleesExpress wordt sinds 2008 succesvol uitgevoerd in Amsterdam en gaat binnenkort groeien!

Vanaf november 2012 zullen er in één jaar tijd in plaats van 120 maar liefst 600 Amsterdamse gezinnen aan een enthousiaste voorlezer gekoppeld worden. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert de taalontwikkeling.

Wat is de VoorleesExpress?
De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen tussen 2 en 8 jaar met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. De kinderen leren beter Nederlands spreken en ze leren zich langer te concentreren. Ook krijgen ze plezier in het lezen van boeken en is de kans groot dat zij later zelf zullen blijven lezen.

Samen met de voorlezer wordt gekeken naar hoe het voorlezen een blijvend plekje kan krijgen binnen het gezin. Daarnaast biedt het project vrijwilligers en gezinnen de kans om stadsgenoten met een andere sociaal-culturele achtergrond te leren kennen.

VoorleesExpress Amsterdam zoekt vrijwilligers!
De VoorleesExpress Amsterdam is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich als voorlezer of als coördinator in willen zetten voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Wil jij hier meer over weten? Surf naar www.voorleesexpress.nl of amsterdam@voorleesexpress.nl
of bel 020 305 92 76.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support