De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

10e Welzijnsdebat: De verbindende rol van de sociaal werker

Amsterdam, woensdag 8 augustus 2012

Tijdens de 10de editie van het Welzijnsdebat staat uw rol als sociaal werker en verbindingsofficier in het nieuwe lokale samenspel centraal. De sterke bezuinigingen in de sector betekenen namelijk dat er onder andere meer geïnvesteerd moet worden in sociaal kapitaal en de bereidheid van burgers. U als sociaal werker en lokale verbinder speelt hierin een cruciale rol!

Debatteer mee!

Nieuw lokaal samenspel tussen gemeenten, instellingen, vrijwilligers, burgers en de nieuwe sociaal werker als krachtige verbinder"

De welzijnssector staat onder grote druk, de overheid bezuinigt sterk en de doorvoering van de transities is onzeker geworden. Sterk bezuinigen betekent: investeren in sociaal kapitaal en de bereidheid van burgers, denken in mogelijkheden van mensen in plaats van de beperkingen, gebruik maken van het lokale netwerk en het verlagen van drempels. Sociaal werkers spelen hierin een cruciale rol en worden steeds meer "verbindingsofficieren".

Tijdens de 10e editie van het Welzijnsdebat 2012 gaat u, tijdens verschillende debatsessies, met uw vakgenoten en toonaangevende sprekers in discussie over o.a.:
De stille revolutie in de wijk: sociaal werker & actief burgerschap - prof. dr. Evelien Tonkens
Samenleven is geen privézaak - prof. dr. Hans van Ewijk 
Op eigen kracht herstellen - van sociaal werker naar cliënt naar ervaringsdeskundige - Clarissa Silva (o.a. TEDxMaastricht)

Discussieer mee over de toekomst van de welzijnssector! Onder deskundige begeleiding van dagvoorzitter Pieter Hilhorst, gaat u in gesprek met vakgenoten, hoogleraren en topsprekers vanuit de gehele branche. Schrijf u vandaag nog in en mis deze 10e editie niet!

Datum en locatie
Woensdag 10 oktober 2012 | ReeHorst, Ede

Aanmelden
Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier of via e-mail aanmeldingen.events@reedbusiness.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support