De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Gay Pride Amsterdam 2012

Amsterdam, dinsdag 31 juli 2012

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 augustus. Op verschillende locaties vinden buitenevenementen plaats. Het traditionele hoogtepunt van iedere Gay pride is de botenparade, Canal Pride. Deze parade trekt door de grachten op zaterdag 4 augustus 2012 van 14.00 - 18.00 uur.

Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de homogemeenschap is in Nederland. Naast boten waar feest op wordt gevierd, varen er ook veel boten mee met een boodschap.

Route botenparade
De boten verzamelen in het Westerdok en varen dan door de Prinsengracht -  Amstel - Oude Schans en eindigen in het Oosterdok.
De verwachting is dat het ook dit jaar weer erg druk zal zijn. Wilt u een goede plek hebben om alle boten goed te kunnen zien, zorg dan dat u op tijd aanwezig bent.

Afsluitingen op het water
Vanwege de botenparade op zaterdag 4 augustus is de Prinsengracht vanaf 10.00 uur en de Amstel vanaf 11.00 uur gestremd. Er is eenrichtingsverkeer op de Zwanenburgwal en de Oude Schans. De grachten worden gefaseerd vrijgegeven.

Afsluitingen voor verkeer
Op de Amstel (tussen de Blauwbrug en de Munt) geldt op vrijdag 3 augustus vanaf 9.00 uur eenrichtingverkeer de stad in (richting Munt) en vanaf 17.00 uur wordt deze straat volledig afgesloten. Op zaterdag 4 augustus is er wederom eenrichtingverkeer uitsluitend de stad in en wordt de straat vanaf 13.00 uur volledig afgesloten. Bussen en vrachtwagens worden omgeleid vanaf het Mr. Visserplein; personenauto’s moeten via de Herengracht).

De Prinsengracht wordt tijdens de botenparade op zaterdag 4 augustus vanaf 13.00 uur autoluw gemaakt. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat automobilisten/bewoners hooguit tot de volgende afbuigmogelijkheid worden toegestaan over de Prinsengracht te rijden.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support